excursions amb tren - tren turístic
| |

excursions amb tren (trens turístics i trens convencionals)

excursions amb tren - tren turístic

Agafar el tren per fer una excursió si aquest mitjà no és l’habitual del dia a dia a la feina pot ser un atractiu afegit a la sortida. Viatjar en tren té els seus avantatges encara que també algun inconvenient. Us permet gaudir d’una manera diferent del trajecte, més relaxat i amb més moviment. Als nens, en general, els agrada viatjar en tren encara que sàpiguen que no podran parar ni baixar quan vulguin. Us deixem excursions amb tren, des d’un tren turístic a línies convencionals que us acosten a rutes o indrets per visitar sense necessitat d’agafar el cotxe.

Com que no tots tenim les estacions de tren a tocar de casa igual us cal agafar el cotxe per apropar-vos-hi. I depenent del punt de sortida igual necessiteu agafar més d’una línia. Recordeu consultar horaris! No hem inclòs Barcelona entre les parades.

excursions amb tren (trens turístics i rutes des d’una estació)

excursions amb tren turístic

excursions amb tren turistic

Catalunya disposa de diferents trens turístics que us acosten a indrets especials com La Vall de Núria o Montserrat i altres que us permeten fer recorreguts singulars i plens d’atractius. Us deixem un llistat de trens turístics que es caracteritzen per apropar-nos a indrets amb paisatges espectaculars, recorreguts fantàstics o transports històrics plens d’encant. Si voleu consultar preus i horaris visiteu la pàgina Turistren de FGC. 

Cremallera de Núria – el podeu agafar des de Ribes de Freser (dues estacions) o Queralbs. A Ribes hi podeu arribar amb la Renfe. Us deixem la ruta dels Miradors de Núria.

Tren dels Llacs – de Lleida a la Pobla de Segur. Podeu fer la ruta amb el tren turístic que circula durant la temporada d’abril a octubre. El tren panoràmic circula durant tot l’any.

Cremallera de Montserrat – El podeu agafar des de Monistrol de Montserrat o depenent d’on vingueu podeu agafar la línia dels FFGG de Llobregat Anoia des de la Plaça Espanya de Barcelona. A Monistrol també podeu pujar fins el Monestir amb l’Aeri de Montserrat.

Funicular de Gelida – encara que no és pròpiament un tren si que és un viatge turístic. Hi podeu arribar amb el Rodalies de la RENFE (línia Barcelona-Tarragona per Vilafranca). El funicular només funciona els caps de setmana i festius. Un cop a l’estació de dalt podeu anar fins el Castell de Gelida.

Tren del Ciment – un petit i bonic tren que us porta des de La Pobla de Lillet fins els Jardins d’Artigas. En circulació durant la temporada d’abril a novembre. A l’estació de la Pobla de Lillet teniu un mini museu del tren.

TramBaix. No és pròpiament un tren turístic com els anterior, son els seus destins els que el converteixen amb un tren per fer turisme per la comarca del Baix Llobregat. Amb les promocions de la Ruta del Tram podreu obtenir descomptes en entrades i oci.

excursions amb tren per fer rutes o visites

Línies Ferrocarrils de la Generalitat

excursions amb tren

Linea FGC – Llobregat-Anoia (L8, S3,S4,S8,S9,R5,R50,R6,R60)

Parc de Catalunya de Sabadell pas del llac

Línia FGC Barcelona – Vallès S1 i S2
RENFE Rodalies

Recordeu que en algunes estacions poden passar més d’una línia de Rodalies.

parc del Falgar i les vernedes

Rodalies – R2 Nord – R2 – R2 Sud (de Maçanet a Sant Vicenç de Calders)

 

Font de la reina

Rodalies R3 (L’Hospitalet la Tor de Querol)

de Gelida a Sant Sadurní d'Anoia - Via Augusta Penedès

Rodalies R4 (Manresa – Sant Vicenç de Calders)

Rutes en família: volta a l’estany de Sils

Rodalies R11 (Barcelona-Sants – Portbou)

Rodalies R12 (L’Hospitalet de Llobregat Lleida -per Manresa)

cami del rec selva del camp crear riera

Rodalies R13, R14 (Barcelona-Estació de França – Lleida)

ruta dels castells Altafulla

Rodalies R15 (Barcelona-Estació de França – Riba-roja d’Ebre)

Rodalies R16 (Barcelona-Estació de França – Tortosa/Ulldecona)

cavallerisses castell de sant ferran

Rodalies RG1 (L’Hospitalet de Llobregat – Figueres/Portbou)

ANIREM AMPLIANT!!!

RECORDEU QUE NOMÉS HEM INCLÒS LES ESTACIONS ON TENIM ALGUNA FITXA DE RUTA, ACTIVITAT O PARC QUE QUEDA A MENYS DE 30 MINUTS DE L’ESTACIÓ

Al web Senderisme en tren teniu moltes més rutes. No totes estan pensades per fer amb nens!

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *