Excursions a gorgs i salts d'aigua amb nens

Hi ha sortides que són estacionals o que majoritàriament es fan en determinats èpoques de l’any. Les excursions a gorgs i salts d’aigua amb nens acostumen a fer-se de cara al bon temps. A la primavera quan ja no fa fred però sobretot a l’estiu quan es pot gaudir posant els peus a l’aigua o fent un bany. A vegades és una llàstima ja que hi ha gorgs i salts d’aigua que a la tardor o fins i tot a l’hivern tenen un encant especial. Durant tot l’any es pot gaudir de la natura i en cada estació, colors, sons, olors i paisatge canvia. Així doncs, us convidem a gaudir de racons plens de bellesa i màgia. Només us cal anar ben calçats i portar roba de bany si hi aneu quan fa calor.

 

Excursions a gorgs i salts d’aigua amb nens. Una tria

En el post hem recollim alguns dels gorgs i salts d’aigua que tenim al nostre mapa. Una tria difícil de fer ja que tots són prou singulars i atractius per visitar. El criteri que hem seguit per escollir-los es mirar de triar-los repartits per territori. Al MAPA els podreu veure tots. Aquí només us hem portem 7 i estan ordenat per ordre alfabètic.

L’espectacularitat dels gorgs i salts d’aigua dependrà, com sempre, de la quantitat d’aigua, bàsicament de la pluja que hagi caigut.

 

Cascada El Salto a Senet de Barravés

Excursions a gorgs i salts d'aigua amb nens

Cascada El Salto a Senet de Barravés Alta Ribagorça Una curta excursió que us durà fins aquest espectacular salt d’aigua de 120m d’alçada.

 

Gorgs de la Febró

Excursions a gorgs i salts d'aigua amb nens

Excursió als gorgs de la FebróBaix Camp Una ruta senzilla i curta us acostarà als primers gorgs d’aigua cristal·lina i fresqueta ideals per remullar-se o xipollejar-hi els peus.

 

Gorg de la Plana al riu Brugent

Excursions a gorgs i salts d'aigua amb nens

Gorg de la Plana al riu Brugent – Les Planes d’Hostoles – La Garrotxa. Un camí curt i sense pràcticament desnivell que transcorre entre camps i horts fins endinsar-se al bosc. La ruta està marcada amb senyals grogues pintades als arbres o pedres que podeu anar seguint sense dificultat.

 

Gorg de Nafre a Copons

Excursions a gorgs i salts d'aigua amb nens

Gorg de Nafre a CoponsAnoia . Es tracta d’un passeig agradable i senzill apte per a tothom. Una caminada curteta per un camí planer i bonic on s’hi pot anar amb el cotxet.

 

La Dou de Bastareny

Excursions a gorgs i salts d'aigua amb nens

Excursions en família: La Dou de BastarenyEl Berguedà.  una curta passejada de poc més de 200 m lineals que us permetran contemplar un dels salts d’aigua més bonics i fotografiats del territori. Un camí ben senyalitzat i un paratge ombrívols i frecs, molt agradable de fer a l’estiu, us permetrà visitar el salt d’aigua i el naixement del riu Bastareny.

 

Salt de la Resclosa a Gualba

Excursions a gorgs i salts d'aigua amb nens

Salt de la Resclosa a Gualba Vallès Oriental. Una excursió fàcil i atractiva que es fa en un traçat lineal on es combina el pas per una pista i el tros final per sender, dins el bosc.

 

Toll de l’Ou al Montsant

Excursions a gorgs i salts d'aigua amb nens

Toll de l’Ou al MontsantPriorat. És un dels llocs més singulars del Parc Natural de la Serra del Montsant. Per sort, acostuma a portar aigua gairebé tot l’any. La caminada és una mica exigent. Un cop baixeu al barranc podeu trobar diverses bases, o tolls, excavades a la roca i unides per petits salts d’aigua de singular bellesa.

 

+ rutes d’aigua

5 sortides en família per visitar salts d’aigua i gorgs

 

 

 

 

Save

Save

Save