Activitats estiu
fonts lúdiques d'aigua
|

Fonts lúdiques d’aigua

fonts lúdiques d'aigua parc centra de santa perpetua mogoda

Agrupem amb un llistat algunes de les fonts lúdiques d’aigua on poder-se refrescar a l’estiu. Actualment, i per problemes de restriccions d’aigua per culpa de la sequera, igual algunes de les fonts o sortidors s’activen de manera intermitent o simplement aquest estiu estan parades. De tota manera anirem fent la llista perquè així siguin més fàcils de trobar. Les fonts lúdiques també funcionen com a refugis climàtics d’estiu. Totes les que us deixem son gratuïtes. També hem inclòs un llistat dels parcs on podreu trobar estructures de jocs d’aigua. 

Llistat de fonts lúdiques d’aigua 

Per fer aquest llistat ens han ajudat des de Trobaparcs, un compte que com el nom indica que son uns bons localitzadors i tastadors de parcs infantils. Nosaltres hem incorporat alguna de les seves sortides.

fonts lúdiques d'aigua

El llistat l’hem ordenat per municipi i en el cas de tenir fitxa us hem deixat l’enllaç. Si tenim les dates d’obertura de les fonts també us ho indicarem. Recordeu, però, que la informació pot variar o veure’s alterada sobretot per problemes de restriccions d’aigua.

Parcs amb zona i estructures de jocs d’aigua. 

Parc Vallmora del Masnou - estructures de jocs d'aigua. 

Us deixem un llistat (que anirem actualitzant) amb parcs infantils i espais on disposen d’una zona de joc d’aigua. Generalment son estructures de fusta amb bomba d’aigua, sortidor, canals, petites turbines… Ideal per jugar a l’estiu.

Refugis climàtics d’estiu

Les zones amb fonts lúdiques funcionen també com a refugis climàtics d’estiu ja que ofereixen no només un espai de lleure sinó que ajuden a fer passar la calor i a suportar les altes temperatures i xafogor sobretot als infants.

Què cal portar si es va a una zona lúdica d’aigua?

El primer que cal fer és mirar si hi ha cap cartell amb normes concretes. Aquestes s’han de respectar a l’igual que si anem en qualsevol altre parc o indret a jugar. Ara bé, si aneu a remullar-vos hi ha complements i estris que no us heu d’oblidar, igual que ho faríeu si aneu a una piscina pública.

 •  La roba: sempre és millor portar el banyador. I per després roba de recanvi.
 •  Calçat: s’aconsella no anar descalç, fins i tot en alguns lloc pot estar prohibit accedir a la zona d’aigua. Porteu xancletes o calçat especial per l’aigua, així eviteu les possibles infeccions i relliscades.
 • Protector solar: sempre es bo posar-la quan al sortir a l’exterior i en zones on segur que toca el sol.  
 • Tovallola: encara que en moltes ocasions els nens s’eixuguen corrent pels voltants de la zona sempre és millor portar una tovallola.
 • Aigua: en moltes d’aquestes zones lúdiques segur que trobeu alguna font d’aigua potable, però, per no tenir sorpreses millor que us porteu una ampolla. *recordeu l’aigua que surt de les fonts lúdiques no és pot beure!

+ PARCS INFANTILS

+ LLISTAT DE PARCS INCLUSIUS

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

 • Responsable: totnens.
 • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
 • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
 • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
 • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat