En una plataforma dedicada als nens resulta evident que les rutes Xtreme a totnens siguin aptes per a nens. De fet, són una subcategoria de les excursions que podeu fer amb nens. Li hem donat aquest nom tan cridaner per subratllar que s’hi pot trobar algun tram una mica complicat. Una zona que pot ser “perillosa”, un tram equipat, un d’estret, costerut o amb fort desnivell…

L’edat en la que hi poden anar els nens ho deixem al vostre criteri.

Recordeu que cal anar ben calçat, portar les dades del recorregut, el mòbil carregat i no assumir riscos innecessaris. Es tracte de gaudir i passar-s’ho bé.

rutes Xtreme a totnens aptes per a nens

rutes Xtreme a totnens aptes per a nens al mapa

rutes Xtreme a quina edat es poden fer?

En la majoria de rutes i itineraris que tenim en el mapa no hi posem l’edat recomanada. Creiem que més que l’edat cal tenir en compte altres consideracions. Les característiques de la ruta, el ritme que portem en l’excursió i la predisposició de cada nen són el que determinen si l’itinerari és o no és adequat. Una ruta amb força desnivell la pot fer un nen petit tot xino-xano, sobretot, si el nen està acostumat a caminar. I això sou vosaltres que ho sabeu millor.

Totes les rutes i coves incloses en aquesta subcategoria han estat fetes per alguns dels nostres col·laboradors. Són excursionistes experts però no guies especialitzats. Per tant, si feu alguna d’aquestes rutes o qualsevol altre del nostre mapa les feu sota la vostra responsabilitat. En cap cas ni totnens ni cap dels col·laboradors no es fa responsable ni de la interpretació ni dels accidents que puguin resultar al fer alguna de les nostres sortides. Creiem que amb la descripció i les fotos ja podeu veure si l’excursió s’adapta al vostre grup, o no.

Us recomanem, com sempre, no forçar als nens ni amb el ritme ni amb les expectatives. A vegades és millor parar i donar la volta que obligar-los a continuar a desgana.

Creuar ponts, enfilar-se per unes roques, fer un traçat estret o equipat, entrar a una cova, fer una mini escalada… tot això són al·licients que agraden als nens. I converteixen una excursió en tota una aventura.

Us deixem l’enllaç de les rutes Xtreme per si voleu fer la consulta per comarques.

rutes Xtreme per fer amb nens

Tipus de rutes Xtreme per fer amb nens

Consulteu característiques d’aquest tipus de rutes en els detalls de la categoria. Rutes NO aptes per a tothom. Les icones d’aquestes rutes estan pintades amb fons groc i silueta vermella per poder-les diferenciar clarament de la resta.

ss