Com fer punts de llibre de tardor

veure font original Etsy

Taronges, vermells, grocs i esquitxos de verds configuren, bàsicament, el paisatges de tardor. Avui us portem algunes idees de com fer punts de llibre de tardor. En les diferents opcions veureu com es poden utilitzar materials diversos i tots tenen en comú la tria dels colors. Podeu fer marcadors per als llibres amb feltre, en paper dibuixant o pintant, amb fulles naturals… Si aneu d’excursió feu fotos, després les podeu utilitzar per fer-ne un collage o retallar-la de la mida d’un punt de llibre.

 

Com fer punts de llibre de tardor. La nostra tria

Som repetitius però com sempre diem en aquest tipus de manualitats agafeu les del post com a models. Feu el vostre punt de llibre, aquí només us donem idees de com utilitzar els diferents materials. Si aneu a Literatura infantil i juvenil podreu veure els post de punts de llibres que hem anat fent. De passada us aconsellem que tafanegeu entre les propostes de literatura infantil. Els bons llibres ni caduquen ni passen de moda.

Si feu punts de llibres de tardor i ens els voleu mostrar, ja ho sabeu, envieu-nos una foto!

 

Punt de llibre amb fulles naturals de tardor

Com fer punts de llibre de tardor

Feu una composició amb fulles i alguna flor. Poseu-les a sobre d’una base de cartolina i plastifique el punt de llibre. Recordeu posar la data i el lloc on heu recollit les fulles. Serà un bon record!

Com fer punts de llibre de tardor

veure font original

Recolliu fulles de diferents colors que no estiguin seques sinó al manipular-les es trencaran. La base d’aquest punt de llibre és un cartró (podeu fer servir una caixa de cereals). Les fulles s’han d’anar encolant amb cola blanca al voltant del cartró, les podeu superposar. Deixeu que s’eixugui bé la cola. Si voleu li podeu donar una capa de vernís.

 

Dibuixem un punt de llibre de tardor. Una alzina amb l’aglà

Com fer punts de llibre de tardorveure font original

A l’enllaç original trobareu la plantilla descarregable de manera gratuïta de les fulles i els aglans. Un cop retallats els nens les han de pintar com més els hi agradin. Aquí, per donar una mica de relleu s’ha repassat amb pintura de cola negre les siluetes. Un cop ben sec pinteu i enganxeu un petit cordill per deixar penjant els aglans.

 

Punts de llibre amb feltre

Com fer punts de llibre de tardorveure font original

Aquest punts de llibre estan cosits. Els hem portat perquè mireu els models. Sempre podeu retallar el caragol, la fulla, el bolet… o el que vulgueu i muntar-lo enganxat amb cola.

 

Punts de llibre pintant escenes de tardor

Com fer punts de llibre de tardorveure font original

Com fer punts de llibre de tardor

Ens agrada moltíssim aquest minimalista bosc d’arbres de tardor. Es pot pintar un sol arbre de forma vertical o com l’exemple. Es poden pintar les fulles amb els dits o a petites pinzellades.

 

Punt de llibre retallant fotos de tardor

Com fer punts de llibre de tardorveure font original Etsy / excursió al Montseny

Si feu una excursió al bosc feu fotos. Després sempre les podeu agafar per treballar diferents manualitats. Es pot fer un collage, retallar i enganxar o escollir un trosset de paisatge per fer un punt de llibre de tardor. En la foto de l’esquerra fan servir fotos de fulles de tardor. La foto de la dreta correspon a una excursió al Montseny que tenim al mapa (veure ruta) .

 

Punts de llibre de bolets

Com fer punts de llibre de tardorveure font original

Bolets ! També són un dels atractius de la tardor. Els primers estan fets amb feltre. La segona foto necessiteu un pal de gelat i materials com feltre, cartolina, cartró o paper per fer els barrets.

 
 

Bona feina !!!

Bones lectures !!!

+punts de llibres per fer amb nens

+punts de llibre al nostre Pinterest