centres de recuperacio o acollida d'animals

Avui us proposem visitar i gaudir de diferents centres per descobrir animals de ben aprop. No són zoo, són centres de recuperació o acollida d’animals que, en molts casos, no poden ser alliberats. O, en el cas del ruc català, una granja que pretén preservar la raça en perill d’extinció. Les visites són educatives, atractives i molt adequades per anar amb nens. De diferents maneres s’explica les característiques dels animals i què els ha dut a viure en els respectius recintes.

centres de recuperació o acollida d’animals per anar amb nens

En la majoria disposen d’activitats i tallers per a nens com a eina per aprendre sobre els animals del centre. Us hem marcat els centres on els Súpers tenen entrada gratuïta. Tots resulten molt aconsellables per anar-hi amb nens.

Cocodrils, iguanes, tortugues, serps…

Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya

Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya

El CRARC, és una institució dedicada a la rehabilitació de fauna silvestre. La seva finalitat és la de retornar els animals al seu hàbitat natural, promoure la recerca científica i l’educació ambiental. Treballen en projectes específics, com la tortuga mediterrània, reintroduïda al Parc Natural del Garraf  o de la Serra de Montsant dins un pla general que coordina la Generalitat de Catalunya. Club Súper3. Masqueta – Anoia

Ximpanzés i macacos

Fundació MONA a Riudellots de la Selva

Fundació Mona

Centre de Rehabilitació on es recuperen del maltractament ximpanzés i macacos que han estat artistes de circ, de televisió, models de publicitat o fins i tot mascotes. Al centre el primats se’ls hi proporciona una nova llar i tenen la possibilitat de viure i conviure amb els seus congèneres. Visita guiada amb taller per als més petits. Cal fer reserva prèvia. Riudellots de la Selva – La Selva

Àligues, mussols i altres aus rapinyaires

Cim d'Àligues

Cim d’Àligues

És un centre d’acollida per a aus rapinyaires irrecuperables. L’objectiu és el de donar a conèixer les característiques i peculiaritats d’aus com ara àguiles, falcons, voltors, milans, astors i esparvers, mussols… Les visites són comentades i es fan a la zona de gàbies i amb sessions de vol en llibertat a la part del mirador natural. Club Súper3. Sant Feliu de Codines – Vallès Oriental.

Ruc català

Fuives, Centre Mundial del Ruc Català a Olvan

Fuives, Centre Mundial del Ruc Català.

L’objectiu de la granja és la preservació del ruc català, considerada la millor raça del Món, i ara en perill d’extinció. Són animals molt intel·ligents, forts, treballadors i constants. Les seves característiques físiques els fan imprescindibles per feinejar i carregar en determinats llocs de difícil accés. La visita és una bona manera d’ajudar-los i de conèixer aquest magnífics animals. Club Súper3. Olvan – El Berguedà.

aus, rèptils i mamífers autòctons

Centre de Natura i Fauna Vimferri

La Manreana – granja i Centre Vimferri

Acullen els animals dels diversos centres de recuperació de fauna de Catalunya. Són animals irrecuperables, és a dir no poder ser alliberats al seu medi per diferents motius. Se’ls hi proporciona unes bones condicions de vida alhora que s’aprèn de la importància de conservar-los i de tenir-ne cura. Disposen d’aula de natura, fan tallers. A tocar disposen de la granja La Manreana, també visitable 8amb animals, tallers i estades). Juneda – Les Garrigues.

Fauna autòctona, mussols, corbs, cèrvols…

Zoo del Pirineu a l'escola

Zoo Pirineu

La Fundació Zoo de los Pirineus és una organització sense ànim de lucre. Acullen i cuiden animals autòctons que èr diferents motius han estat maltractats o ferits. Sempre que es pot miren d’alliberar-los a la natura. Organitzen activitats i visites guiades. Odèn – Solsonès.

Fauna autòctona i alguna d’exòtica

camadoca nens
Camadoca és un Centre de recuperació de fauna salvatge

Col·laboren amb la Generalitat de Catalunya, per acollir animals irrecuperables des del 2008 procedents de Centres de Recuperació de Fauna de la Generalitat de Catalunya, Torreferrussa, Vallcalent i Aiguamolls de l’Empordà. Els animals que més crien al centre són els rapinyaires nocturns, tortugues de rierol. També arriben animals exòtics de donacions de particulars i entitats de rescat. Santa Maria de Merlès – Berguedà.

Tortugues i més tortugues

Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera

El Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera – CRT està situat al Santuari del Camp a Garriguella, l’Alt Empordà. Dins el paratge del massís de l’Albera. Les instal·lacions estan destinades a la cria en captivitat de la tortuga mediterrània, espècie en perill d’extinció. Garriguella – Alt Empordà.

Llúdrigues, tritó del Montseny, truita…

Centre de Fauna de Pont de Suert

El Centre de Fauna del Pont de Suert és un espai de recerca i cria en captivitat d’espècies que estan protegides i alguna en perill d’extinció. Un lloc de referència per tal de conèixer, i així protegir, espècies que viuen en els nostres entorns. Animals com ara la  truita comú, el cranc de riu autòcton, la llúdriga europea i el visó europeu. Un dels últim animals que podreu veure al centre és el tritó del Montseny.

+Centres d’Interpretació

+Granges / Zoo

+activitats en família