centres de recuperacio o acollida d'animals

Avui us proposem visitar i gaudir de diferents centres per descobrir animals de ben aprop. No són zoo, són centres de recuperació o acollida d’animals que, en molts casos, no poden ser alliberats. O, en el cas del ruc català, una granja que pretén preservar la raça en perill d’extinció. Les visites són educatives, atractives i molt adequades de anar amb nens. De diferents maneres s’explica les característiques dels animals i què els ha dut a viure en els respectius recintes.

 

centres de recuperació o acollida d’animals per anar amb nens

En la majoria disposen d’activitats i tallers per a nens com a eina per aprendre sobre els animals del centre. Us hem marcat els centres on els Súpers tenen entrada gratuïta. Tots resulten molt aconsellables per anar-hi amb nens.

 

Cocodrils, iguanes, tortugues, serps…

Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de CatalunyaCentre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya

El CRARC, és una institució dedicada a la rehabilitació de fauna silvestre. La seva finalitat és la de retornar els animals al seu hàbitat natural, promoure la recerca científica i l’educació ambiental. Treballen en projectes específics, com la tortuga mediterrània, reintroduïda al Parc Natural del Garraf  o de la Serra de Montsant dins un pla general que coordina la Generalitat de Catalunya. Club Súper3. Masqueta – Anoia

 

Ximpanzés i macacos

Fundació MONA a Riudellots de la SelvaFundació Mona

Centre de Rehabilitació on es recuperen del maltractament ximpanzés i macacos que han estat artistes de circ, de televisió, models de publicitat o fins i tot mascotes. Al centre el primats se’ls hi proporciona una nova llar i tenen la possibilitat de viure i conviure amb els seus congèneres. Visita guiada amb taller per als més petits. Cal fer reserva prèvia. Riudellots de la Selva – La Selva

 

Àligues, mussols i altres aus rapinyaires

Cim d'ÀliguesCim d’Àligues

És un centre d’acollida per a aus rapinyaires irrecuperables. L’objectiu és el de donar a conèixer les característiques i peculiaritats d’aus com ara àguiles, falcons, voltors, milans, astors i esparvers, mussols… Les visites són comentades i es fan a la zona de gàbies i amb sessions de vol en llibertat a la part del mirador natural. Club Súper3. Sant Feliu de Codines – Vallès Oriental.

 

Ruc català

Fuives, Centre Mundial del Ruc Català a OlvanFuives, Centre Mundial del Ruc Català.

L’objectiu de la granja és la preservació del ruc català, considerada la millor raça del Món, i ara en perill d’extinció. Són animals molt intel·ligents, forts, treballadors i constants. Les seves característiques físiques els fan imprescindibles per feinejar i carregar en determinats llocs de difícil accés. La visita és una bona manera d’ajudar-los i de conèixer aquest magnífics animals. Club Súper3. Olvan – El Berguedà.

 

aus, rèptils i mamífers autòctons

Centre de Natura i Fauna VimferriLa Manreana – granja i Centre Vimferri

Acullen els animals dels diversos centres de recuperació de fauna de Catalunya. Són animals irrecuperables, és a dir no poder ser alliberats al seu medi per diferents motius. Se’ls hi proporciona unes bones condicions de vida alhora que s’aprèn de la importància de conservar-los i de tenir-ne cura. Disposen d’aula de natura, fan tallers. A tocar disposen de la granja La Manreana, també visitable 8amb animals, tallers i estades). Juneda – Les Garrigues.

 

+Centres d’Interpretació

+Granges / Zoo

+activitats en família