Què fem?

CRARC, Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya

 1. Home
 2. »
 3. CRARC, Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya
adreça: Avenida del Maresme, 45
adreça:
Masquefa, Anoia (l')
Club Súper3: Entrada gratuïta
telèfon: 93-772 63 96

 

 

 

El CRARC, Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, és una institució dedicada a la rehabilitació de fauna silvestre. La seva finalitat és la de retornar els animals al seu hàbitat natural, promoure la recerca científica i l’educació ambiental. Treballen en projectes específics, com la tortuga mediterrània, reintroduïda al Parc Natural del Garraf  o de la Serra de Montsant dins un pla general que coordina la Generalitat de Catalunya. En investigació han fet nombrosos treballs de recerca sobre reproducció, malalties, biometria, comportament o paleontologia entre altres.  Realitzen nombroses activitats de divulgació mediambiental amb les visites d'escoles, esplais i grups que volen aprendre sobre el fabulós món dels rèptils i amfibis.

 

CRARC, Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya . La visita

La visita al CRAC, a Masquefa, resulta del tot recomanable per visitar amb nens. Hi trobareu una gran quantitat de tortugues, cocodrils, iguanes i altres animals mentre feu el recorregut per les instal·lacions. La visita ajuda a crear consciència de la importància de de cuidar els animals i mirar de reintroduir-los als seus hàbitats.

 • A la recepció, on es venen les entrades també disposen de sacs per donar menjar a les tortugues.
 • La visita no és guiada però mitjançant una fletxa podreu seguir l'itinerari. Això us permetrà fer el recorregut al vostre ritme i aturar-vos en els recintes i espais que més us cridin l'atenció.
 • Entre totes les espècies que podreu veure les tortugues són les protagonistes. N'hi ha un munt, tant de tortugues d'aigua com de terra. Tortugues grans, petites i diminutes.
 • Els animals arriben al centre donats pels seus propietaris quan ja no se'n poden fer càrrec. Alguns animals provenen del tràfic il·legal, altres perquè es fan gran i no els poden mantenir, també n'hi ha que estan malalts i els propietaris no els volen. Cal recordar que el centre NO és un parc zoològic, és un centre de recuperació.

CRARC, Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya

Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya

 • Aquest any 2017 es celebra els 20 anys del centre. Des de aleshores s'han alliberat més de 2.500 tortugues mediterrànies i s'han reintroduït al Parc Natural del Garraf i la Serra del Montsant.
 • Entre tots els animals, sens dubte, els que fascinen més als nens són els cocodrils. En podreu veure uns quants, donats al centre quan, al fer-se grans ja no es poden tenir a casa com a mascotes-joguina. La majoria provenen dels viatges que la gent fa a Egipte i els porta com un exòtic record.
 • Hi ha un espai comú per a tortugues i caimans, que viuen tranquil·lament junts.
 • Les tortugues que hi ha a l'estanc són espècies que actualment estan en perill d'extinció. Aquí es poden reproduir.
 • També podreu veure tortugues exòtiques i carpes. Mitjançant unes finestres de vidre (veure foto superior) podreu veure l'interior de l'estany i contemplar com passen i neden les tortugues.
 • Continuant la visita s'arriba a la zona dels llangardaixos, saures i serps. Abans d'entrar al recinte de les serps trobareu una zona de pícnic.
 • La visita acaba amb l'exposició, en vitrines, d'ossos i closques de diferents espècies de tortugues.

 

CRARC, Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya

*Entrada gratuïta amb el Carnet Súper3, socis Cavall Fort i Club Piolet.

*No es pot pagat amb targeta de crèdit.

 

Altres llocs d'interès

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: