anem d’excursió per recollir branquillons, fulles, pedres…

En agradaria pensar que una sortida en família a la muntanya, el camp o la platja pot ser font d’inspiració i creativitat. A la natura podeu trobar un munt de materials naturals per treballar conceptes i estimular la imaginació. Podeu fer un vaixell amb branques i fulles, crear animals o personatges amb fulles, construir casetes amb branquillons o fer mandales amb materials trobats al sotabosc. En aquest recull de manualitats amb materials naturals hi trobareu una mica de tot. També hem inclòs diferents maneres de decorar pedres, ja sigui per decorar, aprendre o jugar.

Encara que a la tardor és quan se sol anar a buscar fulles i fruits al bosc hi podeu anar durant tot l’any, sempre respectant l’entorn. Aquí hem inclòs les manualitats de tardor on es fan servir materials naturals. A la categoria de manualitats de tardor en trobareu més amb materials diversos. Al final del post us hem deixat l’enllaç on trobareu rutes per fer excursions amb nens. En la categoria de manualitats amb materials variats el contingut dels post poden haver-hi propostes amb materials naturals.

manualitats amb materials naturalsmanualitats amb materials naturals per fer amb nens
excursions per recollir materials naturals

Turó de Maçaners i la fageda del Montseny

El rebost per a les manualitats amb materials naturals es troben a la natura

Us deixem l’enllaç del sortim ! on trobareu diferents propostes per sortim d’excursió amb els nens amb la possibilitat de poder recollir fulles, pedres, branquillons, petxines… Recordeu que heu de ser respectuosos amb l’entorn i no fer malbé cap planta o arbre per obtenir materials per les manualitats. Agafeu només el que necessiteu, així si algú bé al darrera també trobarà material per treballar.