| |

10 tècniques creatives per dibuixar i pintar animals

totnens-creatius-animals-dibuixats3veure font original

Als nens els hi agrada dibuixar-ho tot, però segurament dibuixar animals són una de les seves debilitats i passions. Avui us acostem diferents tècniques creatives de dibuix per fer amb els nens que, de manera senzilla, poden practicar per dibuixar o pintar els animals d’una manera diferent i en alguns casos sorprenent. Retallar, enganxar, pintar, dibuixar, omplir per treballar i descobrir els animals de maneres variades i entretingudes.

En aquest post us hem portat tècniques senzilles, les que es poden adaptar a un ventall ampli d’edats. A mesura que els nens són grans les podeu complicar, ampliar o complementar.  Esperem que us agradin i que els nens gaudeixi dibuixant o pintant.

Dibuixem a partir d’un retall de foto

totnens-creatius-animals-dibuixats1

totnens-creatius-animals-dibuixats2veure font original

Busqueu una foto que al nen li agradi, en aquest cas s’ha partit duna foto d’animals. Retalleu-la agafant una part de l’animal que es pugui reconèixer, enganxeu-la en un full i deixeu que el nen dibuixi i pinti l’escenari.

Dibuixar i pintar a partir de siluetes d’animals

totnens-creatius-animals-dibuixats13veure font original

Per fer aquest dibuix i pintar-lo s’han de triar animals que tinguin una pell o una estructura prou singular; un pop, la girafa, una zebra, un lleopard… es tracte de dibuixar-ne la pell o estructura i retallar la silueta a sobre.

totnens-creatius-animals-dibuixats8

totnens-creatius-animals-dibuixats7

Els fulls de paper de diari es solen utilitzar per fer creatius quadres, retalls de siluetes, enganxar siluetes o per pintar-hi a sobre. Aquí en teniu dos exemples.

Dibuixar animals a partir de les empremtes dels dits

totnens-creatius-animals-dibuixats9totnens-creatius-animals-dibuixats5

Tot comença sucant el dit a la pintura i fent una taca de color a sobre del full. A partir d’aquí la imaginació i la creativitat poden fer aparèixer, amb uns tocs de retolador, l’animal o l’objecte que vulgueu, en aquest cas gats de Nadal, pollets i un pingüí. Dibuixar amb les empremtes dels dits és molt divertit.

Dibuixar la silueta d’un animal i omplir-la de confeti de colors

totnens-creatius-animals-dibuixats4

Si teniu una màquina com la de la foto per fer mini confetis o cerles de paper o cartolina, molt millor, si no en teniu podeu retallar quadrats, cercles, triangles o simplement trossets de paper per després omplir l’animal dibuixat en el full. Una manualitat complerta on el nen pot dibuixar, retallar , enganxar i omplir.

Pintar a partir d’una silueta

totnens-creatius-animals-dibuixats10

totnens-creatius-animals-dibuixats14

veure font original

Una mica com en el cas anterior però aquí es tracte de fer-ho al revés, omplir amb pintures el full i deixar blanca la silueta de l’animal.

totnens-creatius-animals-dibuixats6Una aquarel·la per pintar exclusivament la silueta de l’elefant

Dibuixar una silueta amb cola i després pintar

totnens-creatius-animals-dibuixats11veure font original

Per aquesta tècnica de pintura necessitareu un tub de cola similar al de la foto. Dibuixeu la silueta d’un animal per després resseguir-lo amb la cola. Deixeu assecar completament la cola abans de pintar. Un cop ben seca pinteu l’animal amb aquarel·la dels colors que vulgueu, la cola crearà un efecte relleu que li donarà una aparença força singular i atractiva.

Dibuixem animals a partir de la silueta de la mà

 

 

totnens-creatius-animals-dibuixats15

Totes les siluetes que us hem portat són la la pàgina krokotatak d’activitats per nens, si busqueu en tenen moltes més. També les podeu inventar i crear vosaltres. Poseu la mà i resseguiu-la amb llapis a sobre d’un full. Dibuixeu els elements que li faltin i feu aparèixer un gos, una papallona, un caragol, un pop…

Bona feina !!!

 

 

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *