El Parc Natural del Montseny és un dels espais naturals més visitats en família. Anar al Montseny per a molts és sinònim de natura, excursions, bosc, follets, colors, castanyes, fulles, aigua, paisatge, caminades… Aquí podeu consultar les diferents excursions al Montseny amb nens segons el municipi on es troba la ruta. El Massís està situat al límit de les comarques del Vallès Oriental, la Selva i Osona, tres comarques amb característiques ben diferenciades. Per aquest motiu a totnens hem creat l’etiqueta sortides al Montseny amb nens, on les teniu totes agrupades al mapa. Una gran part del massis està inclòs dins el Parc Natural, ara Reserva de la Bioesfera.

Excursions al Montseny amb nens. Recull d’itinerarisParc Natural del Montseny – rutes amb nens
Els pobles del Montseny. Turisme Montseny

Us portem la relació dels pobles que estan inclosos dins el Massis del Montseny. La relació l’hem tret de la pàgina de Turisme Montseny. Us aconsellem visitar-la hi trobareu un munt de propostes d’excursions, activitats i llocs per visitar.

Excursions al Montseny amb nens. Recull d'itinerarisAiguafreda – Arbúcies – Balenyà – Breda – Campins – Cànoves i Samalús – Centelles – El Brull – Espinelves – Figaró – Montmany – Fogars de Montclús – Gualba – Hostalric – La Garriga – Llinars del Vallès – Montseny Riells – Sant Antoni de Vilamajor – Sant Celoni – Sant Esteve de Palautordera – Sant Feliu de Buixalleu – Sant Hilari Sacalm – Sant Pere de Vilamajor – Santa Maria de Palautordera- Seva – Tagamanent – Taradell – Tona – Viladrau

Les tres comarques del Parc del MontsenyMontseny – Reserva de la Bioesfera

El Parc Natural del Montseny se situa a la Serralada prelitoral catalana, de la qual n’és el massís més enlairat. Ocupa una extensió de 31.063,90 ha distribuïdes entre divuit municipis que pertanyen a tres comarques (Osona, la Selva i el Vallès Oriental). Els seus límits naturals són la riera d’Arbúcies, els cursos alts de la riera Major i del riu Gurri, el Congost i la plana del Vallès.

Excursions al Montseny amb nens. Recull d'itineraris

Mapa amb els 21 Centres i punts d’informació

Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: la carena del turó de l’Home (1.706 m) i les Agudes (1.703 m), el Matagalls (1.697 m) i el pla de la Calma (Puig Drau 1.344 m), que, units pels colls de Sant Marçal i de Collformic respectivament, encerclen la conca alta del riu Tordera.

A la web del Parc Natural del Montseny podreu trobar un bon grapat d’itineraris i rutes per a tothom

excursions pel Montseny segons tipus de ruta