internet segura
|

Relats sobre Ciberseguretat infantil

ciberseguretat infantil

Des de d’Internet Segura de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya s’han publicat relats sobre Ciberseguretat infantil. Llibres pensats per a nens de 6 a 12 anys per llegir-los sols o per ser explicats per als adults. L’objectiu dels contes és el de conscienciar d’una manera entretinguda sobre la xarxa i els dispositius.

 

Relats sobre Ciberseguretat infantil

Relats per a la reflexió, i que, en cas de ser compartits entre grans i petits, poden ser un punt de partida per ampliar posteriorment la informació sobre la qüestió o generar debat. Esdevenen, també, una bona eina a l’aula dels centres educatius.

contes que ens parlen de ciberseguretat adreçades als nens

Aquests relats estan pensats per a nens entre 6 i 12 anys, que els poden llegir i entendre al costat d’un adult.

  • Un amic especial: El Blai és un nen a qui no li agraden ni els videojocs ni el futbol ni els jocs de rol. A ell li agrada ballar. I això, a classe, no tothom ho entén. Per això alguns dels seus companys se n’enriuen a través del seu canal de YouTube o de WhatsApp. Però el Blai no està sol. Recomanat de 8-12 anys.
  • El joc secret de l’Aina : És la història de dues amigues que s’inventen un nou llenguatge per evitar escriure determinades “paraules prohibides” a Internet. El joc inclou escurçar noms i cognoms de les persones, escriure síl·labes amb números o inventar-se noves terminologies per a carrers i places. Recomanat de 6-9 anys.
  • Ho vaig descobrir jo! : Una mestra explica als seus alumnes què és una adreça de correu electrònic i els fa inventar-se’n una. Tots cauen en el mateix error. Quin? Ho descobreix el protagonista del relat. Recomanat de 7-10 anys.
  • Les meves fotos i les fotos de mi : Una nena de deu anys vol reunir totes les fotografies que li han fet els pares, i en troba milers. Quan les vol treure perquè no li agraden, descobreix algú ja les ha compartit a les xarxes. Recomanat de 8-12 anys.
  • Mort de por i espantat: Una metàfora de com pot quedar infectat el nostre dispositiu si cliquem a enllaços sospitosos o que no sabem on porten. Recomanat de 7-9 anys.
  • No me’n recordo : Una narració que tracta de l’addicció a les pantalles, en aquest cas als videojocs. Com tots els altres, explicat en primera persona per un infant. Recomanat de 8-12 anys.

 

 

Internet segura conceptes a tenir en compte

internet segura

La majoria dels problemes que poden trobar-se a Internet es produeixen precisament com a conseqüència de no respectar una sèrie de normes bàsiques de seguretat. La majoria d’aquestes són de sentit comú, i totes molt fàcils d’aplicar. A l’enllaç podeu repassar-les amb els nens i comprovar si nens i adults les seguiu correctament.

 

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *