Activitats estiu
Circuits de trens, exposicions i museus de trens
| |

Circuits de trens, museus de trens i parcs amb trenets

Hem fet un petit repàs als circuits de trens tripulats de Catalunya. La majoria funcionen gràcies a diferents associacions d’amics dels trens. Aquestes s’encarreguen del manteniment, disseny dels traçats i de la circulació dels trens de viatgers. Els parcs amb trenets solen ser els espais on les associacions tenen ubicat el circuit i instal·lacions. També podreu veure els museus del tren amb màquines antigues, maquetes…

En els circuits hi trobareu ponts, canvis de vies, estació, túnels o altres elements per gaudir d’un bonic passeig en tren. En alguns casos en el mateix circuit podeu trobar petits museus del tren. Exposicions de maquetes o els tallers on els amics dels trens posen a punt màquines i vagons. Al web de la FCAT. CAT podreu estar al dia dels esdeveniments. La majoria dels parcs amb trenets disposen d’altres elements i entorn de joc.

Circuits de trens, exposicions i museus de trens

Circuits de trens

exposicions, maquetisme, museus de trens, parcs amb trenets…

Horaris i preus

La majoria dels trens tripulats circulen els diumenges al matí o en dates determinades. Us recomanem que si hi voleu anar expressament consulteu abans si els trens estan en circulació. Els preus poden variar d’un circuit a un altre, però pel que hem vist solen oscil·lar entre els que son gratuït i els 1,5 a 3 euros. Recordeu que el preu és simbòlic, ja que el cost del bitllet es dedica al manteniment dels trens i circuits per part de les diferents associacions.

trenet parc ribes roges vilanova i la geltrú

El cas dels Museus de trens, que a Catalunya en tenim dos, a Vilanova i la Geltrú i Móra d’Ebre, els horaris i preus son diferents. A Vilanova coincideix que molt a prop del museu, al Parc de Ribes Roges, a la platja, hi ha també un circuit de trens. Consulteu les activitats que fan als museus, solen ser moltes i variades durant tot l’any.

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat