Activitats estiu

Què fem?

Màgic Món del Tren

  1. Home
  2. »
  3. Màgic Món del Tren
adreça: Carrer Catalunya, 9
adreça:
Santa Eugènia de Berga, Osona
Club Súper3: No. Nens fins a 6 anys entrada gratuïta
telèfon: 93 883 51 30

 

 

 

El Màgic Món del tren és una instal·lació dedicada al món del col·leccionisme i el modelisme. Està situat al municipi de Santa Eugènia de Berga, a Osona. Des de l'any 1984 Josep Arumí Bou ha anat col·leccionant trens Märklin. A poc a poc s'hi han anat incorporant a la col·lecció noves locomotores, vagons i complements. Actualment l'edifici disposa de 1.000 m2 repartits en tres plantes. Diorames, maquetes, estanteries amb col·leccions de màquines i vagons... I trens que circulen en escenaris amb tot tipus de detalls fent la delícia de grans i petits.

 

Màgic Món del Tren. La visita

El Màgic món del Tren és un espai dedicat al món del tren en miniatura, on s’hi exposa la col·lecció particular de Josep Arumí. També hi trobareu dues maquetes de grans dimensions: una d’HO  i una altra, en construcció, d’escala 1.

Màgic Món del Tren

 

El Màgic Món del Tren està distribuït en tres plantes:

Màgic Món del Tren

  • Planta baixa: dedicada a les peces de la col·lecció. Trens, diorames, cases de nines, reproduccions de botigues... Hi trobareu 750 màquines de trens i 3500 vagons.

Màgic Món del Tren

  • Primera planta: una gran maqueta de trens que ocupa 250m2. A la maqueta hi han diferents escenaris de ciutats i entorns prou coneguts. Barcelona, la Costa Brava, racons que recorden a Alemanya... La maqueta conté tot tipus de racons i detalls: platja nudista, manifestacions, camps de futbol, estacions, figures i personatges... Estacions i trens en funcionament. Una de les gràcies d'aquesta enorme maqueta es la de trobar els elements que hi desentonen. En aquesta ocasió el mateix Josep Arumí els va explicar la maqueta. I, els va mostrar el sistema de llums que té muntat. Els llums de les cases i del carrer s'encenen per simular, perfectament, l'arribada de la nit. Per a la construcció d’aquesta maqueta s’han requerit  més 15000 hores de feina. 1000 metres de via, 660 edificacions, 6000 arbres, 8000 “persones”, i 2000 punts de llum. Sense comptar altres elements com fusta, guix, ferro, suro...

Màgic Món del Tren

  • Segona planta: una maqueta de grans dimensions.

 

Consulteu aquí els preus i els horaris d'obertura.

 

Altres llocs d'interès