rutes de castellsCatalunya és terra de castells i bona prova d’això és la gran quantitat d’edificacions que s’alcen per tot el territori. En la majoria cal fer una excursió, a peu o en bicicleta, per arribar-hi. I, ja sigui per la caminada, el paisatge o la mateixa visita resulten prou interessants de veure. Castells de frontera i torres de guaita edificats en punts estratègics i elevats. N’hi ha que són visitables i fins i tot se’n fan visites guiades o teatralitzades. Altres estan mig enrunats però mantenen l’encant imponent del que varen ser.

 

Rutes de castells per municipis

Rutes de castells diferents característiques

Si aneu en algun dels castells visitables consulteu primer els horaris. No sigui que un cop a dalt no hi pugueu entrar si és el que volíeu. Determinats castells tenen dies de portes obertes, generalment coincidint amb alguna festivitat local.

Entre les rutes de castells a Catalunya més visitats hi trobareu: el castell de Burriac, el de Montsolís, Montcús, el castell de Sant Iscle, el castell de Popa o Capcir, el castell de Montgrí, castell d’en Boix, castell de Catllar… teniu on escollir. Una bona manera de combinar excursió, patrimoni i paisatge.