Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions
castells de catalunya

Castells de Catalunya

Podeu consultar tots els castells que tenim al nostre mapa i accedir a la fitxa amb tota la informació. Els castells i torres de guaita es construeixen en llocs elevats per poder vigilar qui hi arriba. Tot i això, els castells per visitar amb nens que tenim al mapa són de fàcil accés. I, en tot cas, els que s’enfilen una mica més es poden fer tot xino-xano amb els nens. Entre les excursions a castells de Catalunya dels més visitats hi trobareu: el castell de Burriac, el de Montsolís, Montcús, el castell de Sant Iscle, el castell de Popa o Capcir, el castell de Montgrí, castell d’en Boix, castell de Catllar… teniu on escollir.

rutes castells

Rutes dels castells de Catalunya amb nens

Excursions a castells amb nens

castells de catalunya

Catalunya és terra de castells i bona prova d’això és la gran quantitat d’edificacions que s’alcen per tot el territori. Amb la ruta de castells a Catalunya amb nens us donem a conèixer alguns. En la majoria cal fer una excursió, a peu o en bicicleta, per arribar-hi. I, ja sigui per la caminada, el paisatge o la mateixa visita resulten prou interessants de veure. Castells de frontera i torres de guaita edificats en punts estratègics i elevats. N’hi ha que són visitables i fins i tot se’n fan visites guiades o teatralitzades. Altres estan mig enrunats, però mantenen l’encant imponent de què varen ser. Excursions a castells, una sortida amb història.

Si aneu en algun dels castells visitables, consulteu primer els horaris. No sigui que un cop a dalt no hi pugueu entrar si és el que volíeu. Determinats castells tenen dies de portes obertes, generalment coincidint amb alguna festivitat local. Rutes de Castells a Catalunya amb nens.

Cal ser prudents si es visiten castells que estan mig enrunats. No tots disposen de tanques de protecció o cartells de prohibit l’accés. Us recomanem que abans de visitar un castell consulteu algunes dades del seu origen o per saber qui hi va viure. D’aquesta manera estareu informats i podreu resoldre els dubtes que els nens els hi sorgeixin durant l’excursió. En terres de castells les llegendes encara hi viuen.

Més informació sobre els castells de Catalunya

Informació general

  • Socis del Club Súper3. En alguns castells teniu descompte.
  • Visites a castells: consulteu els horaris i el tipus de visites que podeu fer.
  • Hi ha castells, torres o fortaleses que  organitzen visites teatralitzades o guiades.