Què fem?

Castell de Requesens

  1. Home
  2. »
  3. Castell de Requesens
fotos de: galeria de Finca Requesens
adreça:
Camí a Requesens, s/n - Cantallops Alt Empordà (l')
coordenades: 42.4466452 / 2.9422036
tipus visita: guiada - cal trucar +34 646 179 509
correu electrònic: info@fincaderequesens.cat

 

 

 

La finca de Requesens comprèn un territori de 2200 hectàrees, principalment de bosc, que inclouen el veïnat, el castell, masos escampats per la falda de la muntanya. El Castell de Requesens està situat al mig del bosc, s’hi arriba per una pista forestal i les visites son guiades i cal reserva.

 

Castell de Requesens

Castell de Requesens

El document més antic on es menciona el castell de Requesens data del 30 de juny de l’any 859, moment en què encara existia l’únic comtat d’Empúries-Rosselló.

Al final i a l'enllaç teniu les indicacions de com arribar-hi. Recordeu que només es pot entrar al castell amb la reserva d'una visita guiada. Us recomanem que mireu la galeria d'imatges de dins la fortalesa i també les vistes de l'entorn.

Castell de Requesens

Foto de la galeria on podeu apreciar part de la muralla i els boscos que rodegen el castell.

Castell de Requesens

Un drac! Així doncs posem la visita del castell a la nostra secció de dracs. AQUÍ teniu tots el que hem anat recollint.

 

Com arribar-hi?

Un quilòmetre abans d’arribar a la Jonquera des de la N II direcció França, trobarem un trencant que porta a Cantallops. En aquest poble, hi ha un rètol que indica el camí cap a Requesens, seguint el conseqüentment anomenat “carrer de Requesens”. Així, arribarem a una pista de terra que enfila la muntanya en direcció nord-est. Després de tres quilometres arribareu al Coll del Medàs, on haurem d’obrir una tanca que hi ha pel bestiar. Poc després, ja entreveureu la silueta del castell entre els revolts. Més endavant, hi haurà un moment que es trobarà senyalitzat el trencant del castell, tombant a la dreta des del pont. Per arribar al castell haurem de seguir la pista de pujada, agafant el trencant de l’esquerra que s’enfila al turó del castell. Si abans de creuar el pont seguíssim recte arribaríem a la “veïnat de Requesens”, és a dir a la zona de serveis turístics i als allotjaments de la zona.

 

 

+ activitats Alt Empordà

castells de Catalunya

 

INSTAGRAM