comarques gironines portada

comarques gironines

Comarques gironines, excursions i visites amb nens

sortir en família Formen part les comarques gironines les que estan a l’entorn de la ciutat de Girona: el Gironès, la Selva, el Pla de l’Estany, la Garrotxa, el Ripollès, l’Alt Empordà i el Baix Empordà. Inclou una part de la comarca de la Baixa Cerdanya i també els municipis d’Espinelves, Vidrà i Viladrau, pertanyents a la comarca d’Osona. (en el nostre mapa aquests municipis els trobareu a Osona – Catalunya Central).

Hi trobareu un àmbit territorial divers on destaquen les comarques de mar de la Costa Brava. A l’interior les comarques de muntanya son m olt recomanades per fer excursions i gaudir dels rius i torrents d’aigua fresca i neta. Cal destacar els Parcs Naturals de: la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Parc Natural  del Montgrí, les Illes Medes i el Parc de les Capçaleres del Ter i del Freser i els Aiguamolls de l’Empordà.

Comarques gironines (activitats i rutes)

consultes per municipi

Abans de fer una ruta, sobretot a la muntanya, es recomana consultar les previsions meteorològiques. Si anem amb nens petits recordeu portar-los sempre alguna cosa de menjar i beure. I, depenent de l’època i del lloc on aneu agafeu un jersei. A les consultes per comarques trobareu enllaços i informació de les Oficines de Turisme i dels Parcs Naturals.