Riera d’Arbúcies, itinerari d’aigua al Montseny

 1. Home
adreça:
Plaça de la Vila, Arbúcies, Selva (la)

La població d'Arbúcies ha recuperat i condicionat un tram de la seva riera per fer-ne un agradable passeig d'interès cultural i natural. L'itinerari de la riera d'Arbúcies ressegueix els punts d'interès relacionats amb l'aigua, la fauna i la flora. S'hi han instal·lat ponts i escales per facilitar-ne el seu recorregut, així com plafons informatius. habilitant zones de descans per poder gaudir de l'entorn. Durant el passeig podreu trobar diferents indicadors de senders del Parc Natural del Montseny, reserva de la Biosfera.

 

Riera d'Arbúcies, itinerari d'aigua al Montseny

 • Dificultat: fàcil
 • Durada: 1 hora
 • Desnivell: 50m (de 295 m a 345 m)
 • Distància: 2 quilòmetres des de la Plaça de la Vila que podeu allargar resseguint camins
 • Inici: Museu Etnològic del Montseny, la Gabella.

 

Riera d'Arbúcies: excursió al Montseny amb nens

díptic en pdf de l'ajuntament d'Arbúcies

1 el gorg nou - 2. bassa de la Farga - 3. el pomari - 4. el prat rodó - 5. la corbadora - 6. Molí de les Pipes

 

L'itinerari de l'aigua de la riera d'Arbúcies

L'itinerari de la riera d'Arbúcies s'inicia des de la mateixa Plaça de la Vila  resseguint la riera fins el Molí de Can Pipes.

 • La ruta transcorre per un camí de terra molt agradable i fàcil de fer amb nens. Té un traçat lineal, d'anada i tornada, però que permet fer trencalls i desviar-se per no tornar pel mateix lloc.
 • Tot l'itinerari ressegueix els diferents punts d'interès relacionats amb l'aigua, que tant han marcat la població. Començant, evidentment, per la mateixa riera. Descobrireu el gorg nou, la bassa de la farga, el pomari, el prat rodó i la corbadora. (mireu pdf)
 • La ruta va travessant la riera d'Arbúcies en diferents ocasions mitjançant ponts i passeres de fusta. En alguna ocasió hi trobareu escales per salvar els petits desnivells. També hi ha punts de descans, la Font del Passeig del Montseny i indicador per poder resseguir diferents senders del Parc Natural del Montseny.
 • Durant el recorregut podreu veure plafons informatius de l'itinerari de Santiago Rusiñol. Aquests us descobriran els diferents racons des d'on es va inspirar per pintar els bonics paisatges de la vila d'Arbúcies.

 

Una sortida al Montseny amb nens que podeu fer en qualsevol època de l'any.

 

Altres llocs d'interès

Salt de la Dona d’Aigua – excursió amb nens

el Castell de Montsoliu- excursió en família

Àrea de lleure la Corbadora

excursions a La Selva amb nens

+rutes pel Montseny

 

 

Carregant el mapa, espereu ...

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

2 Comments

 • Robert ha dit:

  Excursió molt recomanable, l’hem fet amb el nostre petit de 20 dies amb el cotxet. Passeig molt agradable convinant zones d’hombra i sol. Hi han diferents punts per descansar amb parc infantil i bancs. Durant el recorregut hem contat amb 1 font d’aigua que no indica si és o no potable. El riu preciós i crescut a conseqüencia de les últimes plujes.

  • totnens ha dit:

   Moltes gràcies Robert pel comentari !

   La zona és molt bonica i ara amb tanta aigua, suposo que encara més.

   Carme

Leave a comment

Send message to moderator