Política de galetes

En compliment de l’article 22.2 de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic (LSSICE) (1), i conforme al que es disposa en el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d’abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades (RGPD) i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades i garantia dels drets digitals (LOPDGDD), totnens posa a disposició dels usuaris la informació relativa a la recollida i tractament de galetes en aquest lloc web.

Què són les galetes i per a què serveixen?

Les galetes són uns petits arxius de text que els llocs web que visites envien al vostre navegador web i que aquest descarrega al vostre ordinador o dispositiu mòbil.

En general, aquestes tecnologies poden servir per a finalitats molt diverses, com, per exemple, reconèixer-te com a usuari, obtenir informació sobre els teus hàbits de navegació, o personalitzar la forma en què es mostra el contingut.

Aquest lloc web utilitza galetes i altres tecnologies amb similars finalitats, incloent-hi píxels, emmagatzematge local o identificadors únics que serveixen per identificar navegadors o dispositius de manera unívoca, que emmagatzemen i recuperen informació quan navegues, i els usos concrets que fem d’aquestes tecnologies es descriuen a continuació.

Quin tipus de galetes es fan servir en aquest lloc web?

A continuació, es realitza una classificació de les galetes en funció d’una sèrie de categories. No obstant això, és necessari tenir en compte que una mateixa galeta pot estar inclosa en més d’una categoria.

Tipus de galetes segons l’entitat que les gestioni

Segons quina sigui l’entitat que gestioni l’equip o domini des d’on s’envien les galetes i segons qui tracti les dades que s’obtinguin, podem distingir:

 • Galetes pròpies. Són aquelles de les quals és responsable el mateix editor i que, generalment, s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini gestionat pel mateix editor i des del qual es presta el servei sol·licitat per l’usuari.
 • Galetes de tercers. Són aquelles de les quals és responsable una entitat distinta de l’editor i que, generalment, s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini que no és gestionat per l’editor, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes a través de les galetes.

Tipus de galetes segons la seva finalitat

Segons la finalitat per a la qual es tractin les dades obtingudes a través de les galetes, podem distingir:

 • Galetes tècniques. Són aquelles que permeten a l’usuari la navegació a través del nostre lloc web i l’ús de les diferents opcions o serveis que en ell existeixin, com ara, per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, respondre enquestes, valorar actes de l’agenda, identificar la sessió, accedir a parts d’accés restringit, fer la sol·licitud d’inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació o compartir continguts a través de xarxes socials.
 • Galetes de preferències o personalització. Són aquelles que permeten recordar informació perquè l’usuari accedeixi al servei amb determinades característiques que poden diferenciar la seva experiència de la d’altres usuaris, com, per exemple, l’idioma, l’aspecte o contingut del servei en funció del tipus de navegador a través del qual l’usuari accedeix al servei o de la regió des de la qual accedeix al servei.
 • Galetes d’anàlisi o mesurament. Són aquelles que, tractades per nosaltres o per tercers, ens permeten quantificar el nombre d’usuaris i així realitzar el mesurament i l’anàlisi estadística de la utilització que fan els usuaris del servei ofert. Per a això s’analitza la seva navegació en el nostre lloc web amb la finalitat de millorar l’oferta de serveis que li oferim. Amb aquesta finalitat, totnens utilitza Google Analytics, un servei d’estadístiques web ofert per Google.
 • Galetes de publicitat comportamental. Són aquelles que, tractades per nosaltres o per tercers, emmagatzemen informació del comportament dels usuaris obtinguda a través de l’observació continuada dels seus hàbits de navegació en Internet, la qual cosa permet desenvolupar un perfil específic per a mostrar-li publicitat en funció d’aquest perfil.

Tipus de galetes segons el termini de temps que romanen activades

Segons el termini de temps que romanen activades en l’equip terminal podem distingir:

 • Galetes de sessió. Són aquelles dissenyades per a recaptar i emmagatzemar dades mentre l’usuari accedeix a un lloc web. Se solen emprar per a emmagatzemar informació que només interessa conservar per a la prestació del servei sol·licitat per l’usuari en una sola ocasió i tenen el seu venciment i desapareixen en acabar la sessió.
 • Galetes persistents. Són aquelles que queden instal·lades en el terminal de l’usuari i són activades i tractades cada vegada que visita el lloc web, durant un període definit pel responsable de la galeta i sempre que no se’n desactivi el seu ús.

Qui fa servir les galetes utilitzades en aquest lloc web?

La informació obtinguda per les galetes és tractada per totnens, aquest és el cas de les galetes de WordPress. No obstant això, cal tenir present que totnens fa servir galetes de tercers quan hagi sol·licitat a un tercer la prestació d’un servei per al qual es requereixi l’ús de galetes, i que la informació que es recull a través d’aquestes galetes queda allotjada en servidors externs a totnens. Aquest és el cas de les dades recollides per les galetes de serveis de Google i per les galetes de plataformes digitals de xarxes socials següents:

Galetes de WordPress

WordPress.org és un sistema de gestió de continguts (Content Management System o CMS) de codi obert.

Si deixeu un comentari en la pàgina web, podeu optar per desar el nom, l’adreça electrònica i el lloc web en les galetes. Això és per la vostra comoditat perquè no hàgiu d’emplenar les dades de nou quan feu un altre comentari. Aquestes galetes duraran un any.

Si teniu un compte i inicieu sessió en aquesta pàgina web, es definirà una galeta temporal per determinar si el navegador accepta galetes. Aquesta galeta no conté dades personals i es descartarà quan tanqueu el navegador.

Quan comenceu sessió, també es configuraran diverses galetes per desar la informació d’inici de sessió i les opcions de visualització de la pantalla. Les galeres d’inici de sessió duren dos dies, i les galetes de les opcions de pantalla duren un any. Si seleccioneu “Recordeu-me”, l’inici de sessió persistirà durant dues setmanes. Si finalitzeu la sessió, les galetes d’inici de sessió seran suprimides.

Si editeu o publiqueu un article, una galeta addicional es desarà al navegador. Aquesta galeta no inclou dades personals i simplement indica l’identificador de l’entrada que acabeu d’editar. Caduca després d’un dia.

Galetes de serveis de Google

Aquests serveis d’analítica web i de publicitat són prestats per Google LLC. L’usuari pot consultar més informació sobre les condicions que regeixen aquests serveis:

Google Analytics

Aquest és un servei d’analítica web en el que:

 • La informació que generen les galetes que fa servir aquest servei, relativa a l’ús que fan els usuaris del lloc web (inclosa la vostra adreça IP), és directament enviada i arxivada per Google en els seus servidors d’Estats Units.
 • Google utilitzarà aquesta informació, per compte nostre, amb el propòsit de quantificar el nombre d’usuaris i fer una anàlisi estadística de la utilització, per part dels usuaris, de les diferents seccions i serveis oferts en el nostre lloc web, amb la finalitat de millorar aquesta oferta de serveis i la usabilitat d’aquest lloc web.
 • Google podrà transmetre aquesta informació a tercers quan així ho requereixi la legislació, o quan aquests tercers processin la informació per compte de Google.
 • Google no associarà en cap cas la vostra adreça IP amb qualsevol altra dada de què disposi què pogués arribar a identificar a l’usuari.
 • El període de conservació de dades és de catorze mesos per a poder fer una anàlisi de les dades històriques del nostre lloc web.

En aquest document es descriu com usa Google Analytics les galetes per a mesurar les interaccions dels usuaris en els llocs web.

Si voleu evitar que Google Analytics reculli informació durant la vostra navegació en aquest lloc web, podeu inhabilitar l’ús de galetes (vegeu l’apartat Com es pot acceptar, denegar o revocar el consentiment per a l’ús de galetes?) o instal·lar-vos aquest complement per al vostre navegador per a inhabilitar aquesta recollida d’informació.

Google AdSense

Aquest és un servei de publicitat en el que:

 • AdSense utilitza les galetes per a millorar la publicitat. Entre altres finalitats, es fan servir per a orientar els anuncis segons quin contingut és rellevant per als usuaris, millorar els informes de rendiment de les campanyes i evitar mostrar anuncis que els usuaris ja hagin vist.
 • Les galetes no contenen informació d’identificació personal.
 • AdSense envia una galeta al navegador d’un usuari després que es produeixi una impressió (visualització d’un anunci), un clic (en un anunci visualitzat) o una altra acció que comporti una crida als nostres servidors. La galeta s’emmagatzema en el navegador si aquest l’accepta.
 • El més habitual és que AdSense enviï una galeta al navegador quan un usuari visita una pàgina que mostra anuncis de Google. Les pàgines amb anuncis de Google inclouen etiquetes d’anuncis que indiquen als navegadors que sol·licitin contingut publicitari als servidors de Google. Quan un servidor de Google envia el contingut d’un anunci, també inclou una galeta.

L’usuari pot consultar més informació sobre:

Galetes de plataformes digitals de xarxes socials

totnens està present en diverses xarxes socials i, de vegades, insereix continguts provinents d’aquestes en aquest mateix lloc web, i, d’altra banda, els usuaris de totnens poden compartir algun dels continguts del nostre lloc web mitjançant les seves xarxes socials. En qualsevol dels casos, és possible que aquestes plataformes web de tercers disposin de galetes pròpies, sobre les quals totnens no en té cap control, i és per aquest motiu que recomana als usuaris de revisar la política de seguretat de cadascuna d’aquestes xarxes socials.

Com es pot acceptar, denegar o revocar el consentiment per a l’ús de galetes?

Configuració a través del sistema de gestió de galetes d’aquest lloc web.

Quan l’usuari accedeix a aquest lloc web, sigui per primera vegada, sigui en successives vegades a través d’un dispositiu i navegador web no utilitzats prèviament per accedir-hi o sigui perquè ha eliminat les galetes del navegador web del dispositiu d’accés, podrà acceptar, rebutjat o configurar les seves preferències d’instal·lació de galetes, a partir de les funcionalitats establertes a aquest efecte en el nostre lloc web.

En acceptar la instal·lació de les nostres galetes, aquestes es guardaran en el navegador web del terminal de l’usuari, de manera temporal o fins que aquest les elimini.

En rebutjar la instal·lació de galetes, podreu continuar accedint al nostre lloc web, tot i que l’ús d’algunes de les seves funcions i serveis podria ser limitada, i, per tant, la vostra experiència d’usuari podria resultar menys satisfactòria.

Tingui en compte que, si l’usuari accepta les galetes de tercers i posteriorment desitja eliminar-les, haurà de fer-ho des del sistema de gestió de galetes d’aquest lloc web i, alhora, des de les opcions del seu propi navegador web.

Configuració de galetes a través del navegador web

Per a permetre bloquejar o eliminar les galetes instal·lades en el navegador web del terminal amb el qual accediu al nostre lloc web, heu d’accedir a les opcions de configuració d’aquest navegador.
A través dels següents enllaços podeu trobar més informació per a cadascun dels principals navegadors web:

Informació sobre les transferències de dades a tercers països realitzades per l’editor

L’editor no realitza transferències internacionals de dades. Pots informar-te de les transferències a tercers països que, si és el cas, fan els tercers identificats en aquesta política de galetes en les seves corresponents polítiques (vegeu els enllaços facilitats en els apartats Galetes de serveis de Google i Galetes de plataformes digitals de xarxes socials).

Canvis a la Política de galetes

totnens es reserva el dret a modificar aquesta Política de galetes per adaptar-la a novetats legislatives o jurisprudencials, així com a pràctiques de la indústria, o per a la inclusió de canvis o millores en les funcions i serveis oferts per aquest lloc web.

Recomanem als usuaris revisar periòdicament aquesta Política de Galetes, per a estar adequadament informats sobre les galetes utilitzades i de com i per què s’usen aquestes galetes en el nostre lloc web.
Aquestes polítiques estaran vigents fins que siguin modificades per altres degudament publicades.


(1) En els termes de la modificació feta per l’article 4.3 del Reial decret – llei 13/2012, de 30 de març, a fi d’adequar el seu règim a la nova redacció donada, per la Directiva 2009/136/CE del Parlament Europeu i el Consell, de 25 de novembre de 2009, per la qual es modifica la Directiva 2002/58/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de juliol de 2002, relativa al tractament de les dades personals i a la protecció de la intimitat en el sector de les comunicacions electròniques, així com per la disposició final segona, apartat cinc, de la Llei 9/2014, de 9 de maig, General de Telecomunicacions.

Redactat en els següents termes en l’article 4.3 del Reial decret – llei 13/2012, de 30 de març, i en la disposició final segona, apartat cinc, de la Llei 9/2014, de 9 de maig, General de Telecomunicacions.