xarxa de museus de ciències naturals de Catalunya

A finals del 2021 s’ha inaugurat la Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya (XMCNC), la darrera de les xarxes temàtiques de museus del país, d’acord al Pla de Museus de Catalunya. Està integrada per 10 museus que custodien un patrimoni de més de 3.800.000 d’exemplars. Des de totnens us animen a visitar-los i a gaudir de les interessants activitats, tallers, jocs de pistes i exposicions que proposen durant tot l’any.

Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya per visitar en família

Museu d'Alcover Triàsic
La  Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya (XMCNC) està integrada per 10 museus catalans:

Us deixem els enllaços d’aquells museus on tenim fitxa amb algunes de les activitats de jocs de pistes familiars. Al peu de l’article teniu els enllaços als webs de cada museu.

Entre tots custodien un patrimoni de més de 3.800.000 d’exemplars, format per espècimens de geologia, paleontologia, botànica i zoologia. Els museus de la XMCNC, a més, es distingeixen per la realització d’una intensa tasca de recerca que ha donat lloc a la creació d’un coneixement de rellevància internacional.

Els museus de la XMCNC articulen una visió del país entorn de la història natural i les ciències naturals, i la vertebració en Xarxa té per objecte la promoció de polítiques comunes de protecció i difusió del patrimoni natural, així com la formació i la dinamització territorial del patrimoni natural. El lideratge de la XMCNC l’exerceix el Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Entre altres coses, la xarxa ja ha produït l’exposició itinerant (In)visibles i (O)cultes, que es pot visitar actualment al Museu de Ciències Naturals de Barcelona. L’exposició és un viatge a través de l’espai i el temps per la vida de 24 dones científiques, les quals la història ha fet invisibles.

+ informació Gencat.cat