Què fem?
Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont
El Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont és tot un referent en recerca, investigació, conservació i difusió de paleontologia. ICP, va ser fundat l'any 1969 pel paleontòleg Miquel Crusafont i es troba al centre de Sabadell. Se'l coneix popularment com el museu del Triceratops. El dinosaure, cedit en exposicions itinerants, ha tornat en una exposició temporal, El Triceratops torna a Sabadell. L'altra exposició del Museu és l'exposició permanent interactiva Avui investigues tu! que permet a l’usuari convertir-se en un paleontòleg. Una exposició que reprodueix quatre investigacions reals de l’ICP.
En altres zones del Museu podreu veure com és un laboratori de restauració de fòssils o la sala de realitat virtual amb fòssils en 3D. El Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont disposa d'audiovisuals que recreen els paisatges de fa 66 milions d'anys, quan el que avui són els Pirineus era una zona poblada per dinosaures.
Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. La visita
Us acostem al Museu d'ICP amb la visita que varen fer des de mama, què fem demà?
- A la porta d'accés trobareu un enorme crani d'un Tiranosaure.
- Per seguir l'exposició cal demanar a l'entrada el carnet de paleontòleg que us servirà per activar les pantalles interactives. Podreu gaudir de diferents rèpliques d'animals prehistòrics, com ara el Titanosaure, contemplar una exposició de fòssils, fer una ordenació d'ossos...
visites guiades al Museu Crusafont
- Si opteu en fer una visita guiada el monitor us explicarà els punts més interessants del Museu. El monitor capta de seguida l'atenció dels infants fent i responent preguntes que donen peu a més explicacions. Aprendreu com es troben els fòssils i que s'ha de fer per conservar-los.
- A la planta de dalt es troba el laboratori de restauració de fòssils. Aquí només es pot accedir si vas amb visita guiada.
- En aquesta primera planta hi ha l'exposició "El Triceratops torna a Sabadell" que ja havia estat exposat durant més de 25 anys a la planta baixa del Museu. La peça va ser adquirida al American Museum of Natural History de Nueva York en 1982. Ara el famós Triceratops viatge de manera itinerant per diferents punts d'España.
- Després es continua per la sala on es troben totes les adquisicions que no estan exposades: interessants fòssils de fulles, granotes, mandíbules, banyes entre altres objectes.
Museu de Paleontologia Miquel Crusafont i els nens
Els més petits tenen el seu espai a la primera planta on hi ha un racó per pintar, contes, i figures de dinosaures per jugar. Al llarg de l'any el Museu organitza nombroses activitats adreçades a escoles i famílies, consulteu agenda d'activitats. També es fan tallers en determinades dates coincidint amb esdeveniments com La Nit al Museu.
Dinosaures dels Pirineus - Parc del Cretaci
El Parc Cretaci és un projecte de desenvolupament local a partir del patrimoni integral de la Conca Dellà. Així doncs, el Parc Cretaci permet a tothom que arriba fins aquesta àrea de la comarca lleidatana del Pallars Jussà, poder descobrir aquest territori en els seus diferents àmbits temàtics: jaciments paleontològics, restes arqueològiques, edificis historicoartístics i el mateix entorn natural que el composa.
Si cliqueu al nom de cada centre accedireu a la fitxa per llegir-ne la informació.
- Museu de la Conca Dellà - Isona
- Dinosfera - Coll de Nargó
- Museu de l'Institut de Paleontologia Miquel Crusafont - Sabadell
- Epicentre - Tremp
- Dinosaures de Fumanya - Fígols
- Centre de dinamització de Tartareu - Tartareu
- Centre d'Interpretació del Montsenc de Meià - Vilanova de Meià
Altres llocs d'interès