Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

  1. Home
  2. »
  3. Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont
adreça:
C/ Escola Industrial, 23 Sabadell Vallès Occidental (el)
obert: museu (PO) portes obertes primer diumenge de mes
telèfon: 93 726 17 69 / 93 726 63 88

 

 

 

El Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont és tot un referent en recerca, investigació, conservació i difusió de paleontologia. ICP, va ser fundat l'any 1969 pel paleontòleg Miquel Crusafont i es troba al centre de Sabadell. Se'l coneix popularment com el museu del Triceratops, ja que el va tenir exposat durant més de 25 anys. El dinosaure, cedit en exposicions itinerants, ha tornat en una exposició temporal El Triceratops torna a Sabadell. L'altra exposició del Museu és l'exposició permanent interactiva Avui investigues tu! que permet a l’usuari convertir-se en un paleontòleg. Una exposició que reprodueix quatre investigacions reals de l’ICP. En altres zones del Museu podreu veure com és un laboratori de restauració de fòssils o la sala de realitat virtual amb fòssils en 3D. El Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont disposa d'audiovisuals que recreen els paisatges de fa 66 milions d'anys, quan el que avui són els Pirineus era una zona poblada per dinosaures.

Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. La visita

Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

Us acostem al Museu d'ICP amb la visita que varen fer des de mama, què fem demà?

  • A la porta d'accés trobareu un enorme crani d'un Tiranosaure.
  • Per seguir l'exposició cal demanar a l'entrada el carnet de paleontòleg que us servirà per activar les pantalles interactives. Podreu gaudir de diferents rèpliques d'animals prehistòrics, com ara el Titanosaure, contemplar una exposició de fòssils, fer una ordenació d'ossos...
  • Si opteu en fer una visita guiada el monitor us explicarà els punts més interessants del Museu. És una experiència molt educativa i interessant per als nens. El monitor capta de seguida la seva atenció fent i responent preguntes que donen peu a més explicacions. Aprendreu com es troben els fòssils i que s'ha de fer per conservar-los.
  • A la planta de dalt es troba el laboratori de restauració de fòssils. Aquí només es pot accedir si vas amb visita guiada. Es poden veure diferents fòssils per fer motllos per fer rèpliques.
  • En aquesta primera planta hi ha l'exposició "El Triceratops torna a Sabadell" que ja havia estat exposat durant més de 25 anys a la planta baixa del Museu. La peça va ser adquirida al American Museum of Natural History de Nueva York en 1982. Ara el famós Triceratops viatge de manera itinerant per diferents punts d'España.

Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

  • Després de veure el Triceratops es pot visitar la sala on es troben totes les adquisicions que no estan exposades: interessants fòssils de fulles, granotes, mandíbules, banyes... Una autèntica joia.

 

Museu de Paleontologia Miquel Crusafont i els nens

Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

En la primera planta trobareu un espai per als més petits, sobretot per quan les escoles van de visita. hi ha un espai per pintar, contes i figures de dinosaures per jugar.

Durant tot l'any el Museu realitza nombroses activitats adreçades a escoles o famílies. També es fan tallers en èpoques concretes o l'activitat com La Nit al Museu. Consulteu l'agenda d'activitats del Museu.

El Projecte Museu dels Dinosaures del Pirineu

Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

Es tracta d'un projecte global que, des de fa més de 10 anys, es desenvolupa en diverses comarques de Catalunya. Es vol constituir-se en el Museu dels Dinosaures del Pirineu. Hi participen l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont com a referent científic. El Museu de la Conca Dellà i l'espai Dinosfera com sales de divulgació, que es complementen entre si per mostrar els diversos àmbits de coneixement.

Altres llocs d'interès

 

 

 

Save

Save

Save

Save