Pasqua

Què fem?

Museu Blau de Barcelona – Museu de Ciències Naturals

  1. Home
  2. »
  3. Museu Blau de Barcelona – Museu de Ciències Naturals
adreça: Plaça Leonardo da Vinci, 4-5 Parc del Fórum
adreça:
Museu Blau Barcelonès (el)
obert: museu (PO) portes obertes primer diumenge de mes
telèfon: 93 256 60 02
correu electrònic: museuciencies@bcn.cat

 

 

 

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona està distribuït en diferents seus situades en tres espais estratègics de la ciutat: el parc de la Ciutadella, la muntanya de Montjuïc i el Parc del Fòrum. A la Ciutadella es troba el Museu Martorell i l’edifici del Castell dels Tres Dragons. El Jardí Botànic i el Jardí Botànic Històric estan situats a Montjuïc. Finalment el Museu Blau de Barcelona està ubicat al Parc del Fòrum en un edifici construït pels  arquitectes Herzog & de Meuron l’any 2004.

 

Museu Blau de Barcelona - Museu de Ciències Naturals

El museu ocupa 9 mil m2 distribuïts en dues plantes amb instal·lacions i serveis moderns per a tots els públics. S'estructura al voltant d’un immens vestíbul de lliure accés. Aquest és el punt de partida i d’arribada de tots els programes i serveis del Museu. L ’exposició de referència és Planeta Vida. També hi trobareu la Mediateca, el Niu de ciència per a infants de 0-6 anys, les aules, la sala d’actes, els tallers i la botiga. El museu s'hi fan diferents exposicions temporals.

 Museu Blau de Barcelona - Museu de Ciències Naturals

Exposició de referència «Planeta Vida»

«Planeta Vida» interpreta la Terra actual com a resultat de la interacció entre l’ambient químic i físic del planeta i els éssers vius. Una ta visió de conjunt de la Terra i de la vida, que integra totes les disciplines de les ciències naturals, és l’eix vertebrador d’aquesta mostra que s’estructura en tres àmbits: ‘La biografia de la Terra’, ‘La Terra avui’ i ‘Les illes de ciència’.

L'exposició disposa d’accessibilitat als continguts  per a cecs o discapacitat visuals.  A les 17 taules interactives de l’exposició, on es mostren un total de 50 objectes que es poden tocar lliurement.

Exposicions temporals

Les exposicions temporals del Museu permeten comprendre millor temes concrets relacionats amb les ciències naturals i aprofundir-hi. Una de les darreres exposicions temporals és la del Spinosaurus: el gegant perdut del Cretaci.

 

 

Museu Blau - Museu de Ciències Naturals. La visita

A través de la visita que han fet la família de la Mireia del blog mama, què fem demà? podreu veure com van descobrir i gaudir de les diferents parts del Museu.

  • Destaquen en primer lloc la forma curiosa de l'entrada coberta de miralls. Un cop a dins l'esquelet d'una enorme balena, penjada al sostre, resulta fascinant a petits i grans. L'animal va varar a les costes de Llança l'any 1862.
  • El vestíbul és una zona enorme on s'ubica l'exposició Planeta Vida. Aquí podreu veure com es va formar l'univers i la Terra. En tot aquest espai hi ha diferents pantalles interactives que ajuden a explicar cada tema.
  • Després de la formació de la Terra es poden contemplar els dinosaures amb una magnífica projecció on s'explica la seva extinció.
  • Trobareu exposats fòssils, plantes, minerals, roques, fonc i microbis. En alguns casos en forma de rèpliques gegants per poder-ho mostrar millor. (És el cas de la foto de la cèl·lula de la portada). En vitrines hi ha exposats una bona col·lecció d'animals dissecats: mamífers i insectes.
  • Durant tota l'exposició anireu trobant enormes pantalles tàctils. Pantalles amb diferents tipus de tecnologies tot al servei d'una millor explicació per al visitant.
  • Panells mòbils que es posen davant d'un objecte per donar totes les explicacions.
  • Podreu veure la zona de projeccions al terra amb fotos i vídeos que van canviant.

Museu Blau de Barcelona - Museu de Ciències Naturals

 

Altres espais del Museu Blau

La Mediateca
Una zona dedicada als llibres i audiovisuals. Podeu fer-vos el carnet i treure llibres en préstec. En aquesta zona hi ha la Fonoteca de la Natura. En un espai amb un sofà podreu escoltar els sons del Montseny.

Niu de ciències
Zona per als més petits de 0 a 6 anys. Els nens poden descobrir la ciència a través del joc i de tallers guiats. També hi ha exposicions temporals i adaptades als més petits com la dels animals verinosos. Es fan nombroses activitats guiades i dinamitzades especialment indicades per als més petits.

Botiga
Hi trobareu llibres i objectes relacionats amb les ciències.

Ens recorden que si no heu pogut fer tota la visita complerta podreu tornar un altre dia sense tornar a pagar entrada. A la taquilla us informaran.

 

 

Altres llocs d'interès

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save