Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Centre d’Interpretació carrer del Balç de Manresa

  1. Home
  2. »
  3. Centre d’Interpretació carrer del Balç de Manresa
adreça:
Baixada del Pòpul, s/n - Manresa Bages (el)

 

 

 

 

El Centre d'Interpretació carrer del Balç de Manresa descobrireu el secrets de la Catalunya medieval del S.XIV. La capital del Bages amaga història i secrets sota terra per passarel·les, cellers i passadissos subterrània. La visita es complementa amb un muntatge amb recursos multimèdia que posa en valor un conjunt patrimonial únic.

 

 

Centre d'Interpretació carrer del Balç de Manresa

Centre d'Interpretació carrer del Balç de Manresa

 

Un viatge a l'època medieval

Centre d'Interpretació carrer del Balç de Manresa

Emplaçat en les dependències d'un antic casal noble, el centre d'interpretació del Carrer del Balç ofereix als nostres visitants un muntatge amb recursos multimèdia que posa en valor un conjunt patrimonial únic, permetent-los conèixer com era la Manresa del segle XIV. Accedint-hi, podran descobrir una història èpica, narrada i centrada en la figura del rei Pere III el Cerimoniós, el gran monarca forjador de les principals institucions catalanes.

El carrer medieval: un espai singular

Centre d'Interpretació carrer del Balç de Manresa

El carrer del Balç és un magnífic exemple de l'urbanisme medieval català. El carrer formava part del nucli de la ciutat medieval, situat a l'entorn de l’actual plaça Major. De traçat estret i sinuós, el carrer s'adapta al perfil d'un balç o balcera, amb diferents nivells esglaonats. Una de les característiques més especials d’aquest espai és la seva cobertura, creada pels porxos que es van edificar entre casa i casa, a finals de l'època medieval per tal d'aprofitar l'escàs espai que hi havia a l'interior de la ciutat emmurallada.

Què s'inclou el tiquet?

  • Lliurament d'entrades immediat. Entrada al teu smartphone
  • Mostra l'entrada a la taquilla per accedir
  • Gratuït fins a 8 anys i membres del Club Súper3 - SX3 (no cal tiquet)
  • Cancel·lació gratuïta

 

 

El Bages en família

+ Centres d'Interpretació

+ activitats amb nens

 

INSTAGRAM