Parc Nou d'Olot

jardins i arborètums de Catalunya

Els Jardins i arborètums de Catalunya son espais ideals per passejar i gaudir dels parterres florits, d’arbres monumentals o plantes autòctones. En trobareu a diferents punts de Catalunya i alguns son de caràcter públic i altres son espais privat d’accés regulat. N’hi ha de pagament i altres de lliure accés, tots, grans o petits tenen racons ben singulars i atractius per visitar. Bona part d’ells llueixen durant la floració primaveral, però ja sabem que cada estació té els seus encants. També trobareu alguns Parcs Forestals de Catalunya.

Jardí Botànic de Barcelona

jardins i arborètums de Catalunya

arborètums, jardins i parcs forestals

Jardins de Cap Roig
Parc forestal de Can Barra
  • Hi ha jardins oberts a tothom i d’accés lliure. Altres formen part d’un antic jardí romàntic i són de pagament. N’hi ha que actualment formen part d’un parc municipal i disposen de diferents serveis i activitats de natura. Veure +PARCS INFANTILS
  • Els arborètums són jardins botànics especialitzats, generalment concebut com un espai paisatgístic. Han anat creixent al llarg del temps, igual que els arbres que els configuren. Generalment, disposen de panells informatius amb la descripció dels arbres i les seves característiques i zones naturals.
    (foto Parc Nou d’Olot)
  • Parcs Forestals també estan inclosos en aquest recull, la majoria també els podeu trobar a la categoria de parcs infantils, sempre que tinguin zona de lleure amb gronxadors.

Més jardins i arborètums de Catalunya dins de parcs infantils

Us hem deixat l’enllaç dels Parcs infantils de Catalunya alguns disposen de grans zones verdes per passejar, zones de pícnic i àrees d’informació del parc. Alguns parcs son punt de partida d’alguna ruta i n’hi ha que fan activitats mediambientals adreçades als nens. També podeu trobar laberints de tota mena: d’aigua, d’arbustos, pedres… Resulten una activitat lúdica i divertida per anar amb nens i descobrir municipis.