Què fem?

Boca de la Mina de Reus

  1. Home
  2. »
  3. Boca de la Mina de Reus
adreça:
Boca de la Mina - Reus Baix Camp (el)

 

 

 

 

El passeig de Briansó o de la Boca de la Mina de Reus és un espai arbrat de 1.275 metres d’amplada situat a la banda nord del municipi. El passeig acull construccions de gran valor patrimonial, com la Boca de la Mina o el Molí de la Vila. En els seus inicis va ser concebut com un passeig arbrat que connecta la ciutat amb l'entorn natural ampliant la xarxa de camins per passejar i fer esport de manera saludable. Podeu fer diferents rutes i passar per la Font del Lleó, la bassa Nova o la xemeneia helicoïdal. 

 

Boca de la Mina de Reus

Ruta Boca de la Mina de Reus

El passeig és una gran zona de lleure als visitants i un espai emblemàtic estretament vinculat al calendari festiu de la ciutat i als costums tradicionals de lleure familiar i de festeig. Un lloc ideal per anar d'excursió, a peu o en bici i s'ha convertit en un indret popular per anar a menjar la mona per Pasqua, a veure sortir el sol per Sant Joan. També era costum anar tot passejant fins la font del Lleó, coneguda antigament com dels Capellans, i a la Bassa Nova.

 

Ruta Boca de la Mina de Reus

la Bassa Nova

5 espais i rutes del Parc de la Boca de la Mina

  • Rutes de l'aigua: El passeig és el lloc on conflueixen mines naturals i traçats de recs on, al llarg dels anys, s’han allotjat infraestructures destacades. Hi destaca un dels primers grans dipòsits municipals bastit al s. XIX o la bassa Nova.
  • Parc de les Olors: Està integrat dins la Xarxa de Parcs de les Olors de Catalunya, ens acosta espècies arbustives autòctones per descobrir els canvis de les estacions en el paisatge.
  • Jardí Agrari del Camp: Es tracta d'un espai educatiu que en el conjunt del passeig vol ser referència per a les activitats de coneixement del medi natural i vinculades a l’horticultura.
  • Rutes saludables: Tres itineraris circulars amb sortida des del passeig per gaudir de l'entorn i acostar-se als municipis propers: a peu, corrent o amb bicicleta.
  • Ruta cultural: El passeig de la Boca de la Mina és un espai emblemàtic de la ciutat, vinculat al calendari festiu i als costums de lleure, i acull construccions de gran valor patrimonial, com la mateixa Boca de la Mina.

La font del Lleó

La font del Lleó, anomenada també dels Capellans, era un lloc de trobada habitual en les anades al passeig. Un lloc on aturar-se a fer un glop d’aigua fresca, a berenar, a descansar o a jugar. I quan no hi havia aigua a les cases, a omplir el càntir abans de tornar a casa.

Ruta Boca de la Mina de Reus

veure ruta circular AQUÍ que passa per els diferents punts del parc (foto wikiloc)

 

La Boca de la Mina

La Boca de la Mina identifica el punt d’arribada de les aigües de la mina de Monterols. La fesomia actual és del 1871. És la destinació emblemàtica de les excursions pel passeig, i a començaments del s. XX era habitual trobar-hi venedores d’anissos i d’altres llepolies.

S'hi fan activitats i rutes  guiades i teatralitzades. AQUÍ teniu més informació.

+ BAIX CAMP activitats i excursions

+ jardins i arborètums

+ rutes a fonts

 

INSTAGRAM