Us portem diferents propostes de com fer collage i mosaics amb nens amb materials diferents. Es tracta de manualitats creatives que permeten a grans i petits fer boniques composicions. Podeu treballar amb papers de diari, revistes, retalls de roba per fer bonics collage. Retallant o esquinçant el paper per enganxar-lo i crear un paisatge, una figura o qualsevol composició. Els mosaics es fan amb peces com rajoles, llegums, trossets de porexpan, closques d’ou… o qualsevol altre material per enganxar-lo sobre una base com una fullola, un cartró o un marc.

En un collage podeu combinar materials diferents com ara retalls de roba, llana, paper, petites peces com taps… En canvi en els mosaics s’acostuma sempre a utilitzar un sol material per fer la composició. Generalment es solen utilitzar rajoles trencades, tipus trencadís, o tallades a quadrets. Trobareu mosaics moderns o els que simulen els colors i dissenys dels clàssics grecs. Mandales, animals, sanefes, geometries… qualsevol disseny es vàlid. Hem inclòs els vitralls en aquest recull ja que en certa manera son mosaics amb característiques especials.

collage i mosaics per fer amb nenscom fer collage i mosaics amb nens
+ manualitats amb nens

+mosaics i collage a Pinterest

A la carpeta de Pinterest de totnens anem incorporant diferents idees de creatius collage i mosaics per poder fer amb els nens. En trobareu d’originals, de fàcils i de més treballats. També hi ha diferents mosaics fets retallant cartolines de colors per simular peces d’un mosaic de rajola.

ens divertim cosint i teixint mussols