collage i mosaics per fer amb nens

Us portem diferents propostes de com fer collage i mosaics amb nens amb materials diferents. Es tracta de manualitats creatives que permeten a grans i petits fer boniques composicions. Podeu treballar amb papers de diari, revistes, retalls de roba per fer bonics collage. Retallant o esquinçant el paper per enganxar-lo i crear un paisatge, una figura o qualsevol composició. Els mosaics es fan amb peces com rajoles, llegums, trossets de porexpan, closques d’ou… o qualsevol altre material per enganxar-lo sobre una base com una fullola, un cartró o un marc.

En un collage podeu combinar materials diferents com ara retalls de roba, llana, paper, petites peces com taps… En canvi en els mosaics s’acostuma sempre a utilitzar un sol material per fer la composició. Generalment es solen utilitzar rajoles trencades, tipus trencadís, o tallades a quadrets. Trobareu mosaics moderns o els que simulen els colors i dissenys dels clàssics grecs. Mandales, animals, sanefes, geometries… qualsevol disseny es vàlid. Hem inclòs els vitralls en aquest recull ja que en certa manera son mosaics amb característiques especials.

com fer collage i mosaics amb nens

+ manualitats amb nens

+mosaics i collage a Pinterest

A la carpeta de Pinterest de totnens anem incorporant diferents idees de creatius collage i mosaics per poder fer amb els nens. En trobareu d’originals, de fàcils i de més treballats. També hi ha diferents mosaics fets retallant cartolines de colors per simular peces d’un mosaic de rajola.