8 mosaics amb materials diversos
| | |

8 mosaics amb materials diversos

8 mosaics amb materials diversos

Les propostes per fer manualitats amb els nens augmenten de cara l’estiu, hi ha més temps i ganes d’experimentar coses diferents. Avui us portem 8 mosaics amb materials diversos: paper, cartolines, pedres, mongetes, clofes d’ou, porexpan… N’hi ha que només s’ha de fer la composició, ja sigui d’un disseny lliure i abstracte, on el color, és l’atractiu principal. N’hi ha, però, que requereixen d’un dibuix previ, un gos, un peix, una bicicleta o una flor. També n’hi ha que us caldrà fer les peces per fer després el mosaic. La complexitat del disseny, les mides de les peces o la utilització dels materials dependrà de l’edat dels nens que facin la manualitat.

 

8 mosaics amb materials diversos per fer amb els nens

Abans de començar a fer el mosaic assegureu-vos que teniu tot el material, una bona base on poder encolar cada peça, escollir una mida adequada en funció de les peces disponibles, disposar d’un lloc adequat per treballar… Un cop acabat sempre el podeu convertir en un quadre decoratiu per l’habitació infantil.

Mosaics d’animals per fer amb nens

totnens-manualitats-mosaic2veure font original

totnens-manualitats-mosaic8veure font original

Els animals segueixen sent els protagonistes de les manualitats infantils, ja us hem mostrat diferents manualitats d’animals amb materials diversos, plats de plàstic, tubs de cartró… El mosaic d’animal fet amb mongetes de colors l’hem trobat força original, abans de fer-lo dibuixeu la cara del gos en un full o cartolina.

Creatius mosaics per fer amb els nens

totnens-manualitats-mosaic6

veure font original i tutorial

Aquesta no és la primera manualitat que us portem de krokotak, en general presenten propostes molt creatives, senzilles i acolorides i resulten molt inspiradores per als nens. A l’enllaç podreu veure el tutorial, es tracta de pintar diferents peces de porexpan en colors variats, tallar-les en quadradets per després fer-los servir per compondre el mosaic segons el model triat.

Mosaic magnètic per fer i desfer

totnens-manualitats-mosaic4veure font original i tutorial

Aquest original mosaic magnètic permet que els nens puguin fer-lo tantes vegades com vulguin ja que no cal encolar-lo. Aquí  us podeu descarregar la plantilla de les figures. Un cop imprès l’encoleu en una làmina magnètica que podeu trobar en alguna papereria especialitzada. Retalleu les peces i… a muntar, a la nevera o en una base magnètica.

Mosaic amb paper de seda per als més petits

totnens-manualitats-mosaic5veure font original

Un mosaic de paper de seda. Retallar diferents fulls de paper de seda de colors variats, aquí han fet quartats però podeu deixar que els nens retallin els fulls de mides i formes diferents. Un cop es tinguin les piles de trossets de paper només caldrà enganxar amb cola en una cartolina. Es pot fer un mosaic abstracte o omplir un dibuix.

Mosaic amb clofes d’ou tenyides

totnens-manualitats-mosaic3veure font original i tutorial

En aquest model de mosaic s’han fet servir les clofes d’ou per obtenir les peces a encolar. A l’enllaç podeu veure el tutorial. Si teniu pensat fer ous durs perfecte ! un cop bullits pinteu els ous amb pintures de color, quan la pintura està completament seca trenqueu l’ou i separeu-ne les clofes. Trencar la clofa en peces de mides diferents. En l’exemple que us he portat s’ha fet un mosaic de clofes d’ou per decorar un marc de fotos.

Més mosaics per fer amb nens

totnens-manualitats-mosaic1veure  font original

Per fer aquest mosaic de botons i petxines primer cal fer un motlle amb guix amb la forma que més us agradi. S’ha d’enganxar les peces abans de que el guix estigui completament sec (pressionar una mica les peces perquè agafin millor).

totnens-manualitats-mosaic7veure font original

Segurament és una de les clàssiques manualitats per fer amb els nen, es pot fer amb molts tipus de material; cartolines, goma EVA, pedres pintades, vidres de colors…

 

Bona feina !!!

+ manualitats per fer amb nens

 

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat