|

Aprenem: taulells sensorials per fer a casa

totnens-aprenem-taulell-sensorial7

veure font original

Els taulells sensorials són un bon mecanisme d’aprenentatge, desperten la curiositat, l’experimentació, la investigació, l’atenció i ajuden en el procés evolutiu dels nens. Avui us portem diferents taulells sensorial com a propostes educatives per als més petits. Els nens, d’una manera lliure i autònoma, poden treballar matèries com les matemàtiques, el llenguatge, la botànica i tot el que els envolta en el seu dia a dia. Aquest taulells sensorials estan basats en el Mètode Montessori que pretén preparar el nen per la seva adaptació al món adult d’una manera didàctica, autònoma i lúdica.

Hem recollir uns quants taulells sensorials, alguns treballen matèries concretes, altres agafant elements de tots els àmbits educatius. Els podeu muntar amb els objectes o materials que tingueu per casa. Els nens els hi agrada trobar objectes nous, s’entretenen observant, comparant objectes, tocant, valorant sensacions diferents i de mica en mica van formant-se un criteri del què veuen i del què perceben.

Podeu preparar taulells sensorials basats amb el tacte utilitzant textures diferents, per al sentit auditiu, incorporant timbres, campanes o materials que facin soroll i música. Treballar les matemàtiques, incorporant nombres, àbacs o objectes fàcils de comptar. Visual, amb colors, formes i volums variats, també podeu incloure un petit mirall o fotos. Uns altres taulells sensitius poden anar destinats a experimentar i descobrir les olors o els gustos.

Taulell sensorial amb caixes que cal obrir

totnens-aprenem-taulell-sensorial2

 veure font original

Diferents taulells sensorials fets a casa

totnens-aprenem-taulell-sensorial8

 

totnens-aprenem-taulell-sensorial1

 veure font original

totnens-aprenem-taulell-sensorial10

totnens-aprenem-taulell-sensorial4

 veure font original

totnens-aprenem-taulell-sensorial5

 veure font original

Fitxes sensorials per treballar amb els nens

totnens-aprenem-taulell-sensorial6

 veure font original

Generalment, quan es parla del Mètode Montessori, ens venen al cap els taulells sensorials, en aquest cas, per, el mateix concepte el podem aplicar en forma de fitxes que podem preparar a casa; textures, fotografies, objectes… com podeu veure en la foto.

 

Bon aprenentatge !!!

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *