Cuinem amb nens: “xurros” de canyella farcits
Ens agraden les receptes creatives per fer amb nens on els petits poden “manipular” els aliments com si estesin fent una manualitat; mandonguilles, arrebossats, pintar, tallar… els nens es diverteixen a la cuina i d’això es tracte. La recepta d’avui ens arriba dels Estats Units i l’anomenen xurros, evidentment, no tenen res a veure amb els xurros que estem acostumats a menjar aquí. Aquests “xurros” perfectament els hi podem dir canyes de pasta de full farcides, canyes de pasta de full de canyella… poseu-li el nom que vulgueu. Són unes delicioses pastes que els nens poden fer d’una manera senzilla i divertida.
Ingredients per fer les canyes de canyella farcides
- dues masses de pasta de full fresca
- pel farciment: almívar de llet, crema de cacauet, crema de cacau, melmelada… trieu el que us agradi
- sucre de canya (o sucre blanc)
- canyella en pols
Com fer canyes de canyella farcides
- Unteu una de les masses de pasta de full amb el farcit que heu triat.
- Tapeu-la amb l’altre pasta de full.
- Pessigueu una mica els extrems per que no us surti el farcit.
- Amb un ganivet o amb el tallador de pizza talleu la massa en forma de rectangles.
- Amb una forquilla xafeu el voltant de cada rectangle (com en la foto)
- Poseu-les al forn fins que estiguin torradetes al gust
- Pinteu les canyes amb ou
- Immediatament arrebosseu cada canya amb sucre i la canyella
veure font original i recepta
Ja us les podeu menjar !!
* També podeu pintar-les abans d’enfornar i un cop cuites les torneu a pintar perquè el sucre de canyella agafi millor a la canya.
Retallar, enganxar, pintar… conceptes aptes i bàsics de la cuina amb nens.
Bon profit !!!