canelons de pollastre
| | |

Canelons de pollastre

canelons de pollastre

Sempre que comprem pollastres a l’ast de l’Àrea de Guissona n’agafem de més. Ben esmicolats i amb molta ceba son la base de les croquetes de pollastres o d’aquests canelons de pollastre. Els hem portat a totnens perquè pensem que els petits cuiners poden fer-los amb el vostre ajut, sobretot a l’hora d’embolicar el farcit. Els canelons son un plat festiu i si els fan els nens encara sortiran més bons.

 

Canelons de pollastre a l’ast per fer amb els nens

Ingredients pels canelons de pollastre

  • 1 pollastre a l’ast.
  • 1 paquet de pasta de canelons
  • 2 cebes grosses
  • un polsim de sal, nou moscada i especies com pebre de colors
  • beixamel

Elaboració de canelons per fer amb els nens

La base del farcit dels canelons és la mateixa de les croquetes de pollastre.

com preparem la massa

canelons de pollastre al plat

  • Aquí els nens us poden ajudar. Cal esmicolar el pollastres, separant primer la pell i els ossos. Tallar tota la carn amb tisores. Si els nens no volen separar el pollastre, ajudeu-los. A ells els hi tocarà tallar la carn ben petita. Hi ha qui ho fa amb la picadora, nosaltres preferim fer-ho amb tisores així queden alguns trossets.
  • Mentre talleu el pollastre poseu la ceba, ben petita, a la paella que es vagi coent.
  • Quan tingueu tot el pollastre tallat afegiu-lo a la paella i barregeu.
  • Amb una espàtula de fusta aneu barrejant i xafant el pollastre.
  • Passats uns cinc minuts afegiu una mica de llet, el pebre, sal i la nou moscada al gust.
  • Barregeu bé.
  • Aneu incorporant cullerades de farina i més llet fins que us quedi una massa. Encara es veuen alguns trossets de pollastre. Seguiu barrejant i xafant amb l’espàtula de fusta i si cal afegiu-hi més llet o farina.
  • Deixeu refredar. Tapeu-la amb film transparent perquè no s’assequi la primera capa.

preparem els canelons

canelons de pollastre pas a pas

  • Bulliu la pasta segons us indiqui el paquet.
  • Poseu el canelló sobre un plat o taulell de la cuina i aneu farcint-lo. Tanqueu i poseu-lo a la safata per anar al forn.
  • Ajudeu als nens a preparar la beixamel i tireu-la per sobre els canelons. Poseu-hi formatge per sobre al gust.
  • Enfornar fins que estiguin torradets.

Si en feu més del compte, cosa que sempre va bé, els podreu congelar. Congeleu-los sense la beixamel ni el formatge.

canelons de pollastre safata

 

Canelons lassanya!

Una variant a aquests canelons de pollastre, o també als de carn, és posar-li una mica de tomàquet fregit i orenga quan els emboliqueu. Li donen un gust diferent, son els canelons lassanya! Quan els poseu al forn surt una mica de tomàquet del caneló i tenyeix la beixamel. Estan molt bons.

Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Esmicolar i tallar el pollastre. Si els fa cosa esmicolar els hi deixeu els trossos grans sense pell i ossos perquè el tallin ben petit. La cocció de la massa dependrà de l’edat dels nens. El que si els agradarà és farcir els canelons, embolicar-los i anar omplint la safata. Paciència!.

 

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

 

Bona cuina !!!

+ receptes per a petits cuiners

+ cuinar amb nens a Pinterest

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat