Canelons de pollastre
Sempre que comprem pollastres a l’ast de l’Àrea de Guissona n’agafem de més. Ben esmicolats i amb molta ceba son la base de les croquetes de pollastres o d’aquests canelons de pollastre. Els hem portat a totnens perquè pensem que els petits cuiners poden fer-los amb el vostre ajut, sobretot a l’hora d’embolicar el farcit. Els canelons son un plat festiu i si els fan els nens encara sortiran més bons.
Canelons de pollastre a l’ast per fer amb els nens
Ingredients pels canelons de pollastre
- 1 pollastre a l’ast.
- 1 paquet de pasta de canelons
- 2 cebes grosses
- un polsim de sal, nou moscada i especies com pebre de colors
- beixamel
Elaboració de canelons per fer amb els nens
La base del farcit dels canelons és la mateixa de les croquetes de pollastre.
com preparem la massa
- Aquí els nens us poden ajudar. Cal esmicolar el pollastres, separant primer la pell i els ossos. Tallar tota la carn amb tisores. Si els nens no volen separar el pollastre, ajudeu-los. A ells els hi tocarà tallar la carn ben petita. Hi ha qui ho fa amb la picadora, nosaltres preferim fer-ho amb tisores així queden alguns trossets.
- Mentre talleu el pollastre poseu la ceba, ben petita, a la paella que es vagi coent.
- Quan tingueu tot el pollastre tallat afegiu-lo a la paella i barregeu.
- Amb una espàtula de fusta aneu barrejant i xafant el pollastre.
- Passats uns cinc minuts afegiu una mica de llet, el pebre, sal i la nou moscada al gust.
- Barregeu bé.
- Aneu incorporant cullerades de farina i més llet fins que us quedi una massa. Encara es veuen alguns trossets de pollastre. Seguiu barrejant i xafant amb l’espàtula de fusta i si cal afegiu-hi més llet o farina.
- Deixeu refredar. Tapeu-la amb film transparent perquè no s’assequi la primera capa.
preparem els canelons
- Bulliu la pasta segons us indiqui el paquet.
- Poseu el canelló sobre un plat o taulell de la cuina i aneu farcint-lo. Tanqueu i poseu-lo a la safata per anar al forn.
- Ajudeu als nens a preparar la beixamel i tireu-la per sobre els canelons. Poseu-hi formatge per sobre al gust.
- Enfornar fins que estiguin torradets.
Si en feu més del compte, cosa que sempre va bé, els podreu congelar. Congeleu-los sense la beixamel ni el formatge.
Canelons lassanya!
Una variant a aquests canelons de pollastre, o també als de carn, és posar-li una mica de tomàquet fregit i orenga quan els emboliqueu. Li donen un gust diferent, son els canelons lassanya! Quan els poseu al forn surt una mica de tomàquet del caneló i tenyeix la beixamel. Estan molt bons.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Esmicolar i tallar el pollastre. Si els fa cosa esmicolar els hi deixeu els trossos grans sense pell i ossos perquè el tallin ben petit. La cocció de la massa dependrà de l’edat dels nens. El que si els agradarà és farcir els canelons, embolicar-los i anar omplint la safata. Paciència!.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bona cuina !!!
+ receptes per a petits cuiners