Torró de nata i nous
Us deixem la recepta del torró de nata i nous que fem a casa. Aquest és el segon cop que en fem i per no oblidar-nos la recepta hem decidit portar-lo a totnens. I ho fem perquè els nens poden col·laborar de manera activa. Només hi ha un punt de la recepta on cal utilitzar el foc però sense ser difícil. Queda molt bo i fet pels nens encara més.
Recepta torró de nata i nous. Ingredients
Us deixem la recepta torró de nata i nous per fer amb nens que fem nosaltres. Hem estat mirant més receptes i hem modificat una mica la quantitat d’alguns ingredients per adaptar-la al nostre gust.
- 125 gr de nous
- 75 gr nata líquida per cuina (en totes les receptes en posen 100gr)
- 175 gr de sucre llustre
- 200 gr de farina d’ametlla
- opcional: xocolata per decorar
Recepta torró de nata i nous per fer amb els nens. Elaboració
Com preparar la massa del torró
Prepareu la balança i peseu els ingredients, una tasca que els nens poden fer sense problemes.
- Poseu la nata i el sucre en un cassó al foc barregeu sense parar fins obtenir una massa líquida densa.
- Retirar del foc i incorporar les nous prèviament tallades. Barregeu bé.
- Incorporar la farina d’ametlla i seguir barrejant. Us quedarà una massa força enganxosa. Deixar reposar una mica fins que perdi temperatura.
Prepareu el motllo.
- Mentre es refreda prepareu el motllo. Nosaltres l’hem fet amb un bric i paper sulfurant.
- Estendre la massa sobre paper sulfurant. Aneu premsant i barrejant la massa, millor sense tocar-la amb les mans. De seguida agafarà cos i no s’enganxarà tant.
- Poseu el xurro dins del motlle. Xafeu la massa i repartiu-la de manera uniforme. Doneu-li un parell de cops al taulell de treball.
- Si voleu podeu decorar-lo com es fa de manera tradicional, amb unes nous senceres per sobre. També li podeu posar una capa o uns dibuixos de xocolata.
- Tapeu-lo amb el paper sulfurat i reserveu. Deixeu reposar un parell de dies abans de menjar, queda més bo.
Com preparar el motlle per a torró
No tenim motllos de torró i n’hem fet un amb un bric de llet. Talleu el bric com el de la foto. Netegeu l’interior amb aigua i eixugueu-lo bé. Nosaltres hem posat una mica de cinta americana a cada punta perquè quedi més fort. Si no en teniu podeu enganxar-lo amb una mica de cinta adhesiva.
Talleu dues tires de paper sulfurat, una vertical i una altra horitzontal. Deixeu que quedi un bon tros lliure ja que us servirà per tapar el torró.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. És molt fàcil només cal pesar els ingredients i barrejar-los bé. Ara bé, hi ha dos passos que requereixen una mica més de traça, la part del foc i la de barrejar. El foc és molt poca estona i a foc mitja, sense problemes, poden anar barrejant. Treure la massa del cassó i barrejar és molt poca estona ja que de seguida queda compacte però és força enganxifós. Nosaltres hem fet servir paper sulfurant per premsar i barrejar. Feu sobre la marxa. La decoració depèn de cada petit cuiner.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit!
+ postres per fer amb nens
+ receptes de Nadal per a nens