panellets monstres
| | | | |

Recepta de panellets per fer amb nens

recepta de panellets

La tardor és temps de fulles seques, castanyes i panellets, entre altres moltes coses. Avui us portem una recepta de panellets per fer amb nens que, partint de la base de sempre li hem afegit variants. Hem volgut donar als panellets color i formes originals però amb la mateixa textura de sempre. Els ingredients dels panellets poden variar una mica però a la base sempre hi trobem la farina d’ametlla i el sucre lligat amb patata, moniato, ou o sense res. Fem panellets amb els nens!

Si busqueu una recepta per fer amb nens veureu que totes s’hi assemblen força. N’hi ha que hi posa moniato en comptes de patata per donar color a la massa. Altres hi posen sucre llustre o sucre de canya en comptes de sucre blanc. Tots són igual de bons, sobretot si els feu a casa amb els nens. La majoria de nens fan panellets a l’escola, per això ni la recepta ni la manera de fer-los els hi és desconegut.

Els petits cuiners barregen ingredients, pasten la massa, fan boletes, enganxen pinyons o ametlles i finalment pinten i decoren els seus panellets. La vostra feina és la d’ajudar-los en la compra dels ingredients i posar-los al forn.

Recepta de panellets per fer amb nens.

Ingredients dels panellets per a la massa (uns 30 panellets)

És veritat que cada cuiner treballa els seus plats amb les mesures i ingredients que més li agraden. Nosaltres us portem la nostra recepta de panellets, igual que els fem a casa.

  • 250 gr de farina d’ametlla
  • 175 gr de sucre blanc o sucre llustre
  • 1 patata mitjana bullida i sense pell
  • ratlladura de pell de llimona

Recepta de panellets per fer amb nens

Com fer la massa dels panellets amb els nens

  • Bullir la patata. Pelar-la i aixafar-la bé amb una forquilla. Deixar-la refredar completament.
  • Barrejar en un bol la farina d’ametlla, el sucre i la pell de llimona.
  • Afegir-hi la patata per poder començar a fer la massa.
  • Seguir pastant la massa fins que quedi tota homogènia i es pugui  fer una bola. La massa queda una mica enganxosa però no s’enganxa a les mans com al principi de treballar-la.
  • Un cop feta la massa deixar-la reposar ben tapada perquè no s’assequi. Hi ha qui fa els panellets al dia següent.
  • Mentre prepareu els panellets enceneu el forn. La cocció depèn de cada forn. Nosaltres els coem 180·. Es poden treure quan tinguin color.

La presa dels nens, i a vegades la dels adults, fa que s’hagin de muntar el panellets un cop s’ha fet la massa. No passa res. Ho podeu fer.

Com fer panellets amb els nens. Tipus i decoració

Recepta de panellets per fer amb nens

Ja teniu la massa feta. Cal saber de què els voleu fer abans de començar. Depenent de la quantitat de massa en podreu fer de més o menys gustos diferents. A nosaltres ens agraden els clàssics, pinyons, ametlla i coco. També es poden fer amb confitura, xocolata, avellanes… foto original i recepta

Les formes dels panellets

Els panellets poden tenir moltes formes però n’hi ha que ja són un clàssic. Els de pinyons en forma de bola, els d’ametlla allargats, els de coco en forma de piràmide, panellets en forma de bolet o els panellets en forma de gra de cafè. Els panellets de xocolata acostumen a ser rodons i els de confitura poden ser rodons però un pel aixafats o mini cilindres amb la confitura a dins.

Ingredients i decoració de panellets.

massapà de colors

recepta de panellets de colors i fruita

  • Pinyons, ametlla picada o tallada a tires, avellanes, fruita confitada, xocolata, coco, lacasitos…
  • Si els nens volen donar color als panellet podeu separar una mica de massa i afegir-li unes gotes de colorant. Panellets blaus de barrufets, panellets taronges amb forma de carabassa, panellets grocs amb forma de plàtan, panellets verds amb forma de poma, panellets vermells de bola Pokèmon…
  • Els panellets de gustos com els de xocolata i coco, o els que porten colorant, es fan barrejant una part de la massa amb xocolata en pols, coco ratllat o gotes de colorant. Després es barreja bé la massa i se’ls hi dona la forma desitjada.
  • Un cop freds els panellets es poden banyar amb xocolata. Mireu els mussols de la foto. Els que tenen forma de castanya se’ls cobreix una part amb xocolata.

Alguns trucs per quan feu panellets

recepta panellets de pinyons i ametlles

els clàssics panellets de pinyons fets amb la recepta de panellets tradicional

  • Per facilitar la feina als petits cuiners feu poca massa, d’aquesta manera la podran treballar millor, alhora que eviteu que es cansin.  Amb les quantitats que us hem posat us poden sortir uns 30 panellets d’uns 4-5 gustos diferents.
  • Si voleu que els pinyons s’enganxin bé heu de posar en un bol un ou batut o una clara i banyar-los. Hi ha qui deixa reposar els pinyons en remull d’un dia per l’altre.
  • Si els grans de sucre són gruixuts els podeu posar a sobre la taula de treball i passar-hi el curró fins deixar el sucre més fi. Una feina divertida per als petits cuiners.
  • Hi ha qui hi posa la mateixa quantitat de sucre que de farina d’ametlla però a nosaltres no ens agraden tan dolços.
  • Recordeu pintar els panellets amb ou batut abans de posar-los al forn. El color variar molt i l’aparença de ser molt bons, també.
  • Mentre prepareu els panellets enceneu el forn. La cocció depèn de cada forn. Nosaltres els coem 180·. Es poden treure quan tinguin color.
recepta de panellets

Aquests els hem fet nosaltres amb la recepta de panellets descrita. No estan gaire torradets, així, no s’assequen tan de pressa però la presència no és tan espectacular.

Fem panellets amb els nens

Panelles originals

Deixeu que el nen inventi un panellet i li posi nom. Serà el seu panellet. Es convertirà en un mestre pastisser. Segur, segur que estarà boníssim.

Panellets monstres

panellets monstres

Aquest 2020 ens hem inventat 3 panellets monstres, un de cada color. Als ingredients dels panellets monstres només us calen unes gotes de colorant i barrejar molt bé. Feu una bola i amb trossets d’ametlles ben clavats dibuixeu els cabells, nas o boca. Fixeu-vos que els tres panellets monstre son diferents. Els lacasitos per fer el ulls o la llengua del monstre endimoniat queda força bé. Segur que els petits cuiners tenen un munt d’idees. Panellets 2020 de totnens.

Caçations, la màgia d'anar a buscar el tió al bosc amb nens

Caçations 2023 – feu la reserva!

Panellets de pinyons amb massapà de nous

Panellets mussols i eriçons

veure recepta panellets amb massa de nous

Voleu veure la nova recepta de panellets que hem fet? A la massa del massapà li hem posat nous i no farina d’ametlla. Els hem fet de pinyons i també ens han sortit dos mussols i dos eriçons ben bons. panellets 2020 de totnens.

Panellets de colors amb sorpresa

veure recepta panellets de colors amb sorpresa

Si teniu ganes de fer un panellets de colors amb una diversió afegida mireu la recepta. Podeu posar-hi un trosset de xocolata, un conguitos, una gominoles… I per donar-hi color unes gotes de colorant i barrejar molt bé. Aquesta massa del panellets no porta patata, porta un ou. Queda també molt bona. Panellets 2021 de totnens.

Panedonuts, panellets amb forat

recepta panellets creatius panedùnuts
.

AQUÍ podreu veure com hem preparat aquest panellets amb forma de dònut. Panellets 2022 de totnens

Panellets de moniato i fruits secs

Panellets de moniato i fruits secs

AQUÍ teniu la recepta. Entre la novetat d’aquesta recepta hi ha posar en remull d’almívar els fruits secs, així s’enganxen millor. Panellets 2023 totnens..

Bona cuina!!!

+RECEPTES PER A NENS

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Entrada similar

32 Comentaris

      1. Hola Montse,

        Els més petits poden fer panellets sense fruits secs, decorant-los amb xocolata, de colors… o donat-los les formes que més els hi agradin.
        Gràcies per la puntualització.

    1. Sí !!!

      Mentre prepares els panellets pots encendre el forn. Nosaltres els posem a 180º i els trèiem quan ja tenen color.
      Esperem que et surtin ben bons !

      Carme

      1. Moltes gràcies!
        Tinc un altre dubte: la decoració del panellet (pinyons, ametlles,…) es posa abans de posarho al forn i després es pinta amb ou o al treure’ls del forn?

        Alba

        1. Ostres si que ho hem explicat malament 🙁

          -fer la massa
          -decorar (pinyons, ametlles…)
          -pintar amb ou
          -posar al forn
          -i menjar 😛

          1. Moltes gràcies! Només m’en volia assegurar! Moltes gràcies per compartir la recepta!

          2. No passa res !

            Espero que et surtin bons !!!

          3. ho heu explicat la mar de be, que la gent no tingui comprensio lectora no es culpa vostra.

  1. Gràcies per compartir la recepta! Aquesta setmana vinent la faré amb la petitona. Només tinc un dubte, si volem fer-ne alguns de coco, hem de ficar-li el coco abans de possar-los al forn tambe com la rest de fruits per decorar, o el coco es fica despres?

    1. Abans de posar el forn. Separa una mica de massa i afegeix el coco (la quantitat és variable) si us agrada molt el gust a coco en vas afegint fins que vegis que la massa ja no en vol més. Si et passes de coco les boletes se’t trencaran. Els pintes i al forn.

      Espero que surtin bons !

      Carme

      1. Moltes gràcies ! Han sortit boníssim, i lo més important, la petita a gaudit molt fent-los!! 😊😊

        1. Perfecte !

          Gràcies a tu per seguir-nos.

  2. Que corteta és la gent gràcies per la recepta

    1. Els panallets es fan amb patata o boniato?
      Es pot fer sense cap dels dos?

      1. Hola,
        Nosaltres sempre els hem fet amb patata no els hem provat amb moniato. L’any passat, però, els varem provar sense patata i li varem posar un ou i també ens van quedar bons. També els pots fer sense res, com fem els ametllats però donant-li la forma de panellets.

        https://totnens.cat/panellets-de-colors-amb-sorpresa/

        Espero que et serveixi i t’agradin!

  3. Només vull felicitar-vos per la fabulosa recepta de panellets!!!👏👏👏👏
    Puc dir-vos que mai m’han agradat i any rere any feia una mossegada als q compraven a casa i no aconseguia menjar-me’N cap.
    Avui, després de fer-los a casa per als meus fills, ja m’he menjat 3!!! No són dolços i el sabor q deixa la pell de llimona els fa inmillorables!!!. Moltíssimes gràcies per compartir-la.
    Salut!

    Patrícia.
    PD: el meu home m’ha dit q creu q els q hem fet són els més bons q ha tastat mai. De veritat, exquisits!!!👏👏👏👏👏👏

    1. Oh, Patricia, m’has deixat sense paraules !!!

      Sí, el punt de llimona els hi dóna un toc especials. Moltíssimes gràcies per deixar-nos el comentari !!!

      Carme

  4. Quantes persones en poden menjar amb aquestes quantitats?

    1. Hola Clara,

      Tot depèn de la mida i de la gana dels menjadors 😉 . Amb les mesures d’aquesta recepta poden sortir-ne entre 25 o 30. Has de tenir en compte no fer-los massa grans ja que al forn tendeixen a inflar-se una mica.

      Esperem que et queden bons !

  5. Moltes gràcies per la recepta.
    L’any passat els vaig fe i van triomfar.
    Em van demanar a on els comprava.🤭
    La pròxima setmana repetirem. 😋

    1. Hola Laia,
      Moltíssimes gràcies pel comentari!
      Si els fas amb temps deixa reposar la massa d’un dia per l’altra.

      Gràcies!

  6. L’enllaç als panellets mussol no és correcte, va a una web que es diu cangurorojo.

    1. Moltes gràcies Esther, no ho havíem vist. Això és que ja no existeix el web original.

  7. Bon dia! Un dubte que tinc, la massa un cop feta, diuen que ha de reposar a la nevera durant un periode de temps (d’un dia o dos)? Quina diferencia hi ha en que fem la massa i comencem a fer els panellets? Com dieu, els nens, be i els adults, som impacients,.. jajaja l’altra cosa, ja que els volem fer i menjar avui, quin temps de repos de la massa ha de ser? I on ha de reposar? Dins la nevera o fora tapada? Millons de gràcies
    Bona Castanyada!

    1. Hola Irene,
      Nosaltres fem la massa i la tapem amb un film i la deixem a la nevera d’un dia per l’altre, el repòs sempre li va bé a la massa i a la integració dels gustos. Ara bé, si la feu sense deixar temps de repòs no passa res, pica el sucre en una picadora amb una mica de farina d’ametlla i la llimona, així ajudaràs a que es fongui millor.

      Bona castanyada!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat