Hotels d’insectes per augmentar la biodiversitat
| | | |

Hotels d’insectes per augmentar la biodiversitat

Hotels d'insectes per augmentar la biodiversitat

Fa temps us havíem mostrat diverses maneres de fer menjadores per als ocells. Una activitat per fer amb nens relacionada amb la natura. En aquesta ocasió us mostrarem com fer hotels d’insectes per ajudar-los a passar l’hivern. També poden ser un bon lloc de nidificació. Les caixes d’insectes són molt útils per preservar i ajudar a augmentar la biodiversitat i la fauna auxiliar. La seva funció bàsica és la de servir de refugi a diverses espècies d’insectes i aràcnids. Els caixes d’insectes funcionen com a espais substituts als arbres morts o els grans arbres amb cavitats. Els hotels d’insectes es poden posar o penjar en llocs com l’hort, el bosc, el balcó de casa, el pati de l’escola… Són un benefici per als mateixos insectes alhora que la seva presència ajuda a a pol·linitzar les flors i mantenir les plagues a ratlla.

La majoria d’insectes que utilitzen aquest tipus de refugis són carnívors. Aquests, s’alimenten d’insectes perjudicials per a l’home. Mengen cotxinilles, el pugó, la mosca blanca… entre altres, insectes que malmeten la collita d’horts i jardins. Per això els hotels d’insectes són beneficiosos per a nosaltres, ajuden a acabar de manara natural amb les plagues. Entre els insectes que poden utilitzar les caixes hi ha marietes, papallones, vespes, abelles, crisopes…

Hotels d’insectes. Què hem de tenir en compte.

 • Els hotels dels insectes es poden comprar. En podeu trobar de molts tipus, materials i mides. Alguns ja venen amb totes les cavitats fetes i vosaltres només heu d’omplir amb fulles, flors, pinyes palla…
 • Si voleu atraure els insectes al vostre refugi podeu posar-hi al costat testos amb plantes aromàtiques. Si l’hotel d’insectes el poseu a l’hort o jardí planteu-hi diferents plantes aromàtiques al costat. Encara que els invitats no mengin el nèctar, la seva olor els atraurà. Les mateixes plantes també actuen com a revulsiu per als insectes nocius.
 • Sempre és millor posar l’hotel d’insectes en una zona ben assolellada i protegida del fred i pluja. Si us fixeu en les fotos la majoria de caixes tenen un petit taulat. Mireu que no massa lluny de on l’heu instal·lat hi hagi aigua i plantes.
 • L’hotel per a insectes no necessita massa atenció respecte al seu manteniment.

Més enllà dels beneficis ambientals, la construcció i sobretot la seva observació els fa ideals per treballar i estimular als nens. Observar qui entra, com entren, i com es mouen fascina a grans i petits.

Hotels d'insectes per augmentar la biodiversitatSi voleu conèixer i aprendre més coses sobre els hotels d’insectes mireu aquest pdf

Com fer un hotel d’insectes amb els nens. Ciència i creativitat divertida.

Hotels d'insectes per augmentar la biodiversitatveure font original

Hi ha moltes maneres de fer un hotel d’insectes. Nosaltres us hem portat un exemple de com fer una caixa d’insectes amb els nens. Es tracte d’un projecte de ciències on els nens faran la seva caixa per després poder-ne fer l’observació.

Materials

 • Caixa de fusta. La podeu comprar compartimentada o també podeu fer els compartiments vosaltres amb peces de fusta o fullola.
 • Pistola de cola calent i, cola blanca
 • Per omplir les habitacions:  retalls de diaris, pals, escorça, bambú, còdols / roques, fulles, flors seques, palla, llana, jute, llana…

Hotels d'insectes per augmentar la biodiversitat

Instruccions

 • Anar al bosc a recollit materials per complir els compartiments
 • Un cop recollit el material classificar-lo i trossejar-lo segons convingui. Cal assegurar-se que els materials s’ajustin a cada compartiment.
 • Poseu una capa de cola blanca a cada compartiment i cola en els seus objectes. Per a objectes pesats com roques ús de cola calenta.
 • Enganxar els materials en cada compartiment.
 • Deixar que la cola s’assequi durant uns dies.

Hotels d'insectes per augmentar la biodiversitat

Models d’hotels d’insectes

Hotels d'insectes per augmentar la biodiversitat

Hotels d'insectes per augmentar la biodiversitat

Hotels d'insectes per augmentar la biodiversitat

Hotels d'insectes per augmentar la biodiversitat

Les fotos les hem trobat al Pinterest. En podeu veure més Pinterest de totnens manualitats i natura.

hotel d’insectes amb llaunes reciclades

veure font original

Bona feina!!!

+ aprenem

11 guies i llibres d’insectes per a nens

Save

Save

Save

Entrada similar

Un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *