Mercat Medieval de Vic 2022
|

Mercat Medieval de Vic

Mercat Medieval de Vic 2022

del 8 a l’11 de desembre de 2022

Mercat Medieval de Vic

 • Població: Vic
 • Lloc: parcs Jaume Balmes i Jaume Portell, zona de L’Atlàntida i les Adoberies, rambles de Sant Domènec, el Passeig, el Carme, el Bisbat i els Montcada, plaça del Carbó i carrers Soledat i Hospital d’en Cloquer.
 • Data: del 8 a l’11 de desembre de 2022
 • Horari: cada dia de 10:00 h a 20:00 h
 • Preus: accés gratuït
 • Organitzat: Ajuntament de Vic

Mercat Medieval de Vic 2022

Aquests any és retorna al Mercat com es feia abans. Més de 380 parades tornen al nucli antic de la ciutat, esc conserva l’espai de degustació i s’incrementen les propostes infantils i familiars.

La prèvia del Medieval

La Prèvia del Medieval, que se celebrarà de l’1 al 4 de desembre.

Inclou una vintena d’activitats culturals, de caràcter gratuït i, en alguns casos, amb inscripció prèvia, com un taller de cal·ligrafia medieval, una gimcana medieval, la visita “Avui, fa mil anys”, una mirada a la cuina medieval, taller de vitralls medievals i la visita guiada pels portals medievals de Vic. Aquestes i més activitats, que es poden consultar al programa publicat a la web vicfires.cat. S’organitzaran en espais emblemàtics i referents, d’origen medieval, de la ciutat de Vic.

El Mercat

La ciutat de Vic es transforma en un poblat Medieval amb artesans, taverners, firaires i espectacles al carrer.

Al Mercat Medieval hi trobareu:

 • Parc de les Clotes: davant de l’Atlàntida de Vic, s’instal·laran uns tipis medievals on es faran cinc tallers per a nens: taller de premsa de flors, de pintura de cara, de construcció de castells, de clauers de fusta i de sabó. L’edició d’enguany recupera les activitats amb animals que, des de 2019, i a causa de la pandèmia, s’havien eliminat.
 • Zona de les Adoberies: s’instal·larà un recorregut amb ponis, una falconeria amb una catorzena d’aus rapinyaires, que faran exhibicions de vol. A més, al Parc Jaume Balmes s’hi ubicarà un circuit per passejar amb l’autòcton burro català. També es podrà gaudir de dues atraccions, un laberint i un escenari on s’hi podran veure diverses actuacions de titelles i contacontes.
 • Pont de Queralt: s’hi ubicaran els arquers medievals, els quals faran demostracions de tir amb arc, espectacles nocturns de tir amb arc i organitzaran el torneig medieval de tir amb arc. La música i el ball també seran protagonistes al Mercat Medieval amb la batucada ‘Batec d’un Somni’, que tocaran al Parc Jaume Balmes, a la la Plaça del Carbó i al Parc Jaume Portell; i els set grups de passacarrers que ompliran de bon ambient totes les zones del mercat.
 • Les representacions: Les representacions d’oficis s’ubicaran a la Plaça del Bisbe Oliba, excepte la de l’ofici de pintor. Aquesta estarà instal·lada al vestíbul del MEV, Museu d’Art Medieval, on recrearà la tècnica medieval de la pintura al tremp i permetrà als visitants contemplar en directe el procés d’elaboració de la pintura sobre fusta. A l’interior del MEV, Museu d’Art Medieval de Vic també es podrà realitzar un taller familiar de pintura medieval i visites temàtiques al nou espai immersiu.

Activitats infantils

Aquest any s’ha augmentat la programació d’activitats i tallers adreçades als nens les trobareu a la zona de les Adoberies. Consulteu AQUÍ el programa que s’ha preparat per cada dia. Teatre, Tillelles i Carro dels Somnis amb diferents espectacles.

les paradetes i tavernes del mercat

Mercat Medieval de Vic 2022
 • Recreacions d’oficis medievals, en què mestres artesans mostren les diferents tècniques de treball artesanal.
 • paradetes: articles de decoració, joieria, cremes, herbes medicinals, complements…
 • paradetes de menjar: embotits, formatges, pastisseria, conserves, xocolates…
 • espais per menjar: al Mercat hi ha nombrosos llocs per menjar i tavernes. Hi trobareu creps, pernil a la brasa, entrepans, botifarra, pop…

‘La trifulga de l’Altarriba’

L’acte més popular del Mercat Medieval és la representació de La Trifulga de l’Altarriba, a càrrec de la companyia de Teatre Essela, que un any més tornarà a endinsar els i les visitants en una història basada en uns fets històrics que van passar a Vic al segle XV. Un recorregut teatral itinerant i gratuït per quatre espais emblemàtics de Vic. Tots els espais són accessibles per a persones amb diversitat funcional.

Més de 200 actuacions

Els passacarrers són un dels grans atractius del Mercat Medieval. Durant la fira, una vintena de companyies d’espectacles de carrer acompanyaran als visitants amb música, dansa i teatre en un total de més de 200 representacions.

+info Mercat Medieval de Vic

+ Fires i Festes

veure + Especial Nadal

INSTAGRAM

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *