Bunyols de iogurt i poma
Voleu preparar uns bunyols especials i molt gustosos? Avui us portem bunyols de iogurt i poma per fer amb els petits cuiners. Es fan en un moment, son fàcils de preparar i tenen un gust especial. Com sempre li hem donat uns tocs personals afegint-hi canyella en pols a la massa. Mentre els preparàvem ja pensàvem com fer-ne variacions. Es pot substituir la poma per pera, plàtan, li podeu posar xocolata en pols a la farina… Mmmm.

Bunyols de iogurt i poma per fer amb els nens.
Ingredients
- 1 poma mitjana
- 1 iogurt (el que tingueu)
- 1 ou
- 125 gr. de farina de pastisseria
- 4 gr. de llevat en pols
- 1 cullerada sopera de sucre
- 1 pessic de sal
- canyella al gust
Bunyols de poma i iogurt. Elaboració
Agafeu un bol i un estri manual per batre com el de la foto. Prepareu tots els ingredients sobre el taulell de treball. A les fotos teniu el pas a pas i com podeu comprovar la massa és molt fàcil d’elaborar.

- Al bol poseu l’ou, el sucre i la sal. Batre manualment.
- Afegiu el iogurt i barregeu fins a obtenir una massa homogènia.
- Poseu en un colador la farina, el llevat i un bon polsim de canyella en pols. Incorporeu-lo a la massa en un parell de cops. Barregeu amb suavitat fins que quedi tot ben homogeni i no es vegi la farina blanca.
- Peleu i ratlleu la poma. Nosaltres l’hem tallat en quatre trossos, però ho podeu fer com vulgueu.

- Incorporeu la poma ratllada al bol. Nosaltres li hem afegit més canyella en pols, ja que ens agrada el seu sabor intens. Un cop ben barrejat ja està llest per fregir.
- Prepareu dos plats. Un amb paper absorbent de cuina. A l’altre poseu-hi sucre i canyella en pols per arrebossar els bunyols.
- A l’hora de fregir-los podeu triar si fer-los grans o més petits. Nosaltres n’hem fet uns quants de petits. Tot i això, recordeu que la massa en fregir-se creix. Hem anat posant la massa utilitzant dues culleres. Fregiu en una paella amb força oli i a foc mitjà. Aneu tombant els bunyols fins que quedin cuits. Deixeu-los sobre el plat amb el paper absorbent i abans que es refredin arrebosseu-los amb el sucre. Poseu-los a la safata de servir.

Ep, espereu que estiguin freds per menjar-los!
Què poden fer els petits cuiners?
Encara que com sempre depèn de cada edat poden preparar els bunyols pràcticament sols. Només els caldrà pesar la farina i el llevat. La massa la poden preparar els sols i anar afegint els ingredients. Si son molt petits peleu vosaltres la poma i deixeu que la ratllin. A l’hora de fregit amb compte també ho poden fer, ja que l’oli no esquitxa en fregir-los a foc mitjà a poc a poc. No us podem assegurar que quan els arrebossin no quedin ben ensucrats. Segur que més d’un se’n lleparà els dits.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten!
Bon profit!!!
+ postres per fer amb els nens
GRACIAS