Els dracs son un dels grans protagonistes de la llegenda i de la festa de Sant Jordi. N’hi ha molts i amb característiques i personalitats ben diferents. Dracs dormilegues, ferotges, porucs, valents, els que treuen foc pels queixals o els que no saben ni encendre un petit llumí. Quan es tracta de fer manualitats hi ha un material que n’és el protagonista. Avui us mostrem 4 dracs amb tubs de cartró. Tots ben diferents i tots ben diverttis i fàcils de fer.

Dracs amb tubs de cartró

Drac verd o drac vermell, o els dos

veure pas a pas de la font original

Partint d’una mateixa carcassa, un tub de cartró, podeu fer un drac d’estil xinès, el vermell o un més nostrat com el verd. Tot dependrà dels colors de les cartolines que trieu. Ep, també existeixen els dracs liles, els negres, blaus… amb el foc ben vermell.

Marioneta de drac

veure font original amb vídeo tutorial

Divertida i simpàtica marioneta drac. A l’enllaç teniu un vídeo tutorial per veure com l’han muntat. I com sempre us diem a partir d’aquesta idea i amb el material que tingueu podeu fer la vostra versió de marioneta.

Drac volador amb tub de cartró

veure font original

Un drac ben simple que té la gràcia de tenir fils, o llana, per donar-li un impuls volador.

Drac amb trossos de tubs de cartró

veure font original

En aquesta ocasió podreu fer un drac tot tallant trossos de tubs de cartró. Decoreu-los al vostre estil i ajunteu cada peça enganxant-la amb cola o fent-li passar un fil, cordill o llana.

+ dracs a l’especial Sant Jordi