Programa Repte Experimenta ara a casa

Ens arriba us correu per informar-nos del Programa Repte Experimenta i demanar-nos si estem interessats en difondre la proposta entre els nostres seguidors. I sí, ens ha agradat des del primer moment que hem llegit la informació. I, com sempre diem i ara aquí ens ho recorden si teniu una cuina, teniu un laboratori. Aquest és el lema amb que l’equip d’investigadors de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) vol apropar l’experimentació a les famílies amb nens i joves.

Ara, i com a conseqüència del confinament que tots patim, el programa que s’adreçava a escoles i instituts de secundària, s’ha adaptat per fer-ho des de casa.

 

Programa Repte Experimenta, ara a casa amb la URV i ICIQ

Programa Repte Experimenta ara a casa

L’objectiu inicial del programa és que de la mà de padrins científics vinculats al món acadèmic i empresarial, els alumnes dissenyin un experiment amb productes d’ús quotidià (com aliments, productes de farmàcia o de neteja…) i realitzin un vídeo per entrar en concurs i així premiar als millors joves divulgadors científics.

Evidentment la situació d’alerta actual impedeix que els padrins treballin a l’aula amb els equips de 4 alumnes. Així que l’equip del programa Repte Experimenta va decidir apadrinar a nens i joves de forma virtual. A partir d’avui, i durant el temps que duri el confinament degut a la pandèmia del COVID-19, es publicaran al web del programa i a les xarxes propostes d’experiments senzills que les famílies poden fer a casa sota el lema Experimenta a casa. Així els investigadors de l’URV i l’ICIQ i els vostres fills es posen la bata i els guants per convidar a tothom a descobrir el mètode científic de primera mà.

Concurs d’experiments a la xarxa – #RepteExperimentaCasa

Qui ho provi i comparteixi un vídeo de l’experiment fet via Instagram o Facebook amb l’etiqueta #RepteExperimentaCasa, entra en un sorteig per guanyar cinc entrades al parc Port Aventura, un joc d’edició especial d’aniversari Quimicefa amb 100 experiments o dos llibres de la col·lecció Experimenta! de Cossetània amb una vintena d’idees per fer experiments amb els xiquets.

+ Aprenem