La poma és una de les fruites més saludables i sanes. La podem menjar durant tot l’any però a l’estiu i principis de tardor és quan la trobem de temporada i proximitat. N’hi ha de moltes classes, unes de més dolces i altres més fortes i àcides, en trobareu per a tots els gustos. Com que tenim algunes receptes amb poma que hem preparat nosaltres i altres que hem anat recollint hem decidit agrupar-les.

Ja sabeu que ens agrada barrejar activitats i en el cas de la poma també ho hem fet. Així, doncs, aquí trobareu des d’uns originals i gustosos bunyols de poma a pastissos, plats creatius o alguna que altra manualitat. D’aquesta manera podeu treballar la fruita des de diferents punts de vista, el culinari i l’artístic. Petits cuiners i petits artistes, mans a la massa!

receptes amb poma







.

Receptes amb poma (postres i manualitats)




Les propietats de la poma

Les seves propietats son nombroses, ens hidrata, és diürètica, la seva pell té pectina, que protegeix la mucosa intestinal… i estan molt bones. Si les mengeu crues millor que sigui amb pell ja que funciona com a netejador per les dents.  La poma és rica en sals minerals com el potassi, el fòsfor, el calci i el ferro, en vitamines A, B, C, I, niacina i sucres, principalment glucosa i fructosa. El seu contingut en aigua també és considerable. La seva composició la fa una de les fruites més completes des del punt de vista de la nutrició.

Les pomes tenen un gran valor nutritiu per això és aconsellable tenir-les sempre en la nostra dieta. Acostumeu als nens a menjar-ne, sobretot crua i amb pell. La podeu tallar petita, en forma de grills o també cuita al forn amb una mica de mel i canyella.

Receptes amb fruita

Receptes de fruita per a nens: vitamines de fruita al plat

Us deixem més receptes per fer amb fruita: maduixots, cireres, plàtan, raïm, kiwi… en alguns reculls també us podeu trobar més pomes. Receptes amb fruites, postres per menjar al plat, en un got, en forma de gelat, en un pastís, amb xocolata o ben neta i a queixalades.