Pastís festiu de fruites
Tornem a les provatures, i és que amb aquest pastís ens estrenem amb la massa brisa o pasta trencada, com preferiu dir-li. Una massa cruixent i molt bona que serveix per fer pastissos o cassoletes i omplir-les de dolç o salat. Nosaltres hem preparat un pastís festiu de fruites naturals, en aquest cas les que teniem per casa: pomes, albercocs i cireres. Ens ha quedat prou bé.
Recepta pastís festiu de fruites. Ingredients
- 1 làmina de pasta brisa o trencada
- fruites naturals: pomes, albercocs i cireres (vosaltres podeu triar les que més us agradin o les que tingeu per casa)
- canyella en pols
- crema (aquí teniu com la fem)
Recepta pastís festiu de fruites. Elaboració
Primer heu de preparar la crema. Si la feu com nosaltres heu de comptar que sempre deixem reposar la llet amb la canyella i llimona un mínim de mitja hora.
- Mentre espereu podeu anar rentant molt bé les fruites i tallar-les. En aquesta ocasió hem volgut tallar la fruita ben petita, a daus. D’aquesta manera la podem repartir bé per sobre el pastís per donar-li un color ben festiu. Les pomes, una golden i una fuji les hem tallat amb la pell, així ressaltem els colors. Poseu-les totes dins d’un bol i remenau, li podeu posar una mica de sucre perquè treguin els sucs.
- Poseu la massa brisa en un motllo de pastissos i aixequeu una mica les vores. Un cop ja tingueu la crema a punt ja podeu començar a muntar el pastís. Punxeu la massa perquè no s’aixequi al forn. Si us agrada el gust a canyella empolsineu la massa abans de posar la crema.
- Aboqueu-hi la crema. Ara, toca anar posant les fruites a sobre ben repartides.
- Enforneu fins que la massa agafi color. Nosaltres l’hem tingut uns 20 minuts a 180º
- Traieu del forn i deixeu refredar. Un cop el pastís estigui fred poseu-lo a la nevera.
Variant de l’enfornat del pastís de fruites
Si ho preferiu podeu precuinar primer la pasta brisa. Després li afegiu la crema i les fruites i la torneu a posar una estoneta al forn. També podeu optar per fer-ho com el pastís de pasta de full de préssec, que posem la crema i la fruita un cop cuita i freda la pasta de full.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Segur que s’apunten a preparar-lo sols. Rentar totes les fruites per després tallar-les a daus, punxar la massa brissa, preparar la crema i després muntar el pastís per enfornar. Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit !
+pastissos per fer amb nens
+ postres per fer amb nens