Pastís de poma i canyella amb pasta de full

Amb les làmines de pasta de full que podeu trobar al mercat fer pastissos o pastes fullades resulta molt fàcil. Avui us mostrem com fem un pastís de poma i canyella amb pasta de full. La nostra versió porta una capa de crema i el  pintem amb una mica de melmelada quan surt del forn. Ens agrada molt el gust intens de canyella, per això en posem al fer la crema, a la poma i per sobre de la pasta de full. Boníssim !

Si us agrada el xocolata mireu com fer una coca de pasta de full de xocolata o un deliciós peix.

 

Pastís de poma i canyella amb pasta de full. Ingredients

Pastís de poma i canyella amb pasta de full

  • 1 làmina de pasta de full
  • 2 pomes grans o 3 de mitjanes
  • canyella en pols
  • sucre morè (per la poma)
  • melmelada (per pintar)
  • 1 sobre Royal de natilles/flam

Com fem la crema del pastís

Nosaltres fem servir els sobres de flam / natilles de la marca Royal. Fem servir les mesures del flam, però reduïm una mica la quantitat de llet.

  • 1 sobre flam Royal
  • 1 branca canyella
  • 1 tall de pell de llimona
  • 4 cullerades de sucre
  • 450ml de llet

Les instruccions per fer la crema són les que us indica al sobre.

Nosaltres, després de reservar la llet de la tassa i el sobre, posem la resta de llet al foc amb el sucre, la canyella i la llimona. Quan arranqui el bull parem el foc i ho deixem reposar de 30 a 60 minuts. Després seguim com marca les instruccions del sobre.

 

Pastís de poma i canyella amb pasta de full. Elaboració

Prepareu la crema com us hem indicat anteriorment, mentre espereu que la llet reposi prepareu la poma.

  • Enceneu el forn al màxim.
  • Peleu i talleu la poma en talls en forma de grills. Reserveu-los en un bol amb una mica de canyella i una mica de sucre morè. La poma deixarà anar suc, no el llenceu, el farem servir després.
  • Esteneu la massa. Punxeu la superfície de la pasta de full per evitar que s’infli al forn. Feu un petit plec en tot el contorn.
  • Empolsineu la massa amb canyella en pols.
  • Esteneu la crema sobre la massa. Si la crema queda una mica líquida no passa res, al forn s’espesseeix.
  • Poseu els talls de poma de la manera que més us agradi. Reserveu la mica de suc que pot quedar al bol.
  • Barregeu una mica de melmelada al suc de les pomes. Pinteu el contorn del pastís.
  • Enforneu a 200º durant uns 25-30 minuts o quan la massa estigui torradeta.
  • Treure del forn. Pinteu amb la resta de melmelada per sobre del pastís.
  • Espereu que es refredi.

 

Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Punxar la pasta de full. Pelar i tallar la poma. Barrejar els talls de poma amb el sucre i la canyella. Posar els grills de poma per sobre del pasís. Pintar amb la melmelada…

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

 

Bon profit !

+ postres per fer amb nens