Pastís de poma i canyella amb pasta de full
Amb les làmines de pasta de full que podeu trobar al mercat fer pastissos o pastes fullades resulta molt fàcil. Avui us mostrem com fem un pastís de poma i canyella amb pasta de full. Us deixem dues versions amb crema i sense, totes les pintem amb una mica de melmelada quan surt del forn. Ens agrada molt el gust intens de canyella, per això en posem al fer la crema, a la poma i per sobre de la pasta de full. Boníssim!
Si us agrada el xocolata mireu com fer una coca de pasta de full de xocolata o un deliciós peix.
Pastís de poma i canyella amb pasta de full. Ingredients
- 1 làmina de pasta de full (rodona o rectangular)
- 3 pomes grans
- canyella en pols
- sucre morè (per la poma)
- melmelada (per pintar)
- 1 sobre Royal de natilles/flam (versió amb crema)
Com fem la crema del pastís
Nosaltres fem servir els sobres de flam / natilles de la marca Royal. Fem servir les mesures del flam, però reduïm una mica la quantitat de llet.
- 1 sobre flam Royal
- 1 branca canyella
- 1 tall de pell de llimona
- 4 cullerades de sucre
- 450ml de llet
Les instruccions per fer la crema són les que us indica al sobre.
Nosaltres, després de reservar la llet de la tassa i el sobre, posem la resta de llet al foc amb el sucre, la canyella i la llimona. Quan arranqui el bull parem el foc i ho deixem reposar de 30 a 60 minuts. Després seguim com marca les instruccions del sobre.
Pastís de poma i canyella amb pasta de full. Elaboració
Si feu la versió amb crema després d’empolsinar la làmina amb canyella poseu la crema ben repartida.
- Enceneu el forn al màxim.
- Peleu i talleu la poma en talls en forma de grills. Reserveu-los en un bol amb una mica de canyella i una mica de sucre morè. La poma deixarà anar suc, no el llenceu, el farem servir després.
- Esteneu la massa. Punxeu la superfície de la pasta de full per evitar que s’infli al forn. Feu un petit plec en tot el contorn.
- Empolsineu la massa amb canyella al gust.
- Esteneu la crema sobre la massa. Si la crema queda una mica líquida no passa res, al forn s’espesseeix.
- Poseu els talls de poma de la manera que més us agradi. Reserveu la mica de suc que pot quedar al bol.
- Barregeu una mica de melmelada al suc de les pomes. Pinteu el contorn del pastís.
- Enforneu a 200º durant uns 25-30 minuts o quan la massa estigui torradeta.
- Treure del forn. Pinteu amb una mica de melmelada per sobre del pastís.
- Espereu que es refredi.
Pinteu-la amb una mica de melmelada
La versió amb crema queda molt bona.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Punxar la pasta de full. Pelar i tallar la poma. Barrejar els talls de poma amb el sucre i la canyella. Posar els grills de poma per sobre del pasís. Pintar amb la melmelada…
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit!
+ receptes pasta de full
+ postres per fer amb nens