Peix de pasta de full de xocolata
La pasta de full és un dels ingredients més utilitzats en pastisseria creativa per fer a casa. En podeu trobar a gairebé tots els súpers, làmines rodones o quadrades. Fa temps us varem mostrar una recepta de coca de xocolata, fàcil i boníssima. Avui, seguint bàsicament la mateixa recepta i, fent uns talls específics, farem un peix de pasta de full de xocolata.
Peix de pasta de full i xocolata. La recepta
Necessitareu dos fulls de pasta de full. Com que els heu de retallar podeu fer servir el rodons o els rectangles. No llenceu la part sobrant ! Sempre podeu fer mini palmeres o espirals amb sucre i canyella. Enceneu el forn a 210º abans de començar a muntar el peix.
- Posar una base de pasta de full a la safata d’anar al forn. Feu servir el paper que ve amb la pasta de full per posar-hi la massa.
- Retallar una forma de peix i elimineu la part sobrant de la massa.
- Unteu el peix amb crema de xocolata o xocolata fosa prèviament. Mireu com fer una crema de xocolata amb avellanes casolana.
- Talleu l’altra massa de pasta fullada amb forma de peix. Posar-la sobre la cobertura de xocolata, tapant la coca-peix.
- Tallar les tires i fer petits tirabuixons per simular les escames (mireu foto).
- Feu petits talls per dibuixar l’ull i les escames de la cua.
- Pintar la pasta de full amb llet (també es pot pintar amb ou batut).
- Posar al forn fins que estigui daurat.
- Deixeu-la refredar abans de menjar.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Aquí teniu un peix amb una silueta i forma determinada però els nens poden ajudar-vos a fer un peix, o qualsevol altre disseny. Mireu que sigui senzill com aquest. Podeu fer un pop o una súper aranya amb moltes potes tirabuixons de xocolata. Els més petits us poden ajudar a pintar, fer els ulls o untar la xocolata.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit!
+ receptes de pasta de full
+ postres per fer amb nens