Peix de pasta de full i xocolata

veure recepta original

La pasta de full és un dels ingredients més utilitzats en pastisseria creativa per fer a casa. En podeu trobar a gairebé tots els súpers, làmines rodones o quadrades. Fa temps us varem mostrar una recepta de coca de xocolata, fàcil i boníssima. Avui, seguint bàsicament la mateixa recepta i, fent uns talls específics, farem un peix de pasta de full de xocolata.

 

Peix de pasta de full i xocolata. La recepta

Necessitareu dos fulls de pasta de full. Com que els heu de retallar podeu fer servir el rodons o els rectangles. No llenceu la part sobrant ! Sempre podeu fer mini palmeres o espirals amb sucre i canyella. Enceneu el forn a 210º abans de començar a muntar el peix.

  • Posar una base de pasta de full a la safata d’anar al forn. Feu servir el paper que ve amb la pasta de full per posar-hi la massa.
  • Retallar una forma de peix i elimineu la part sobrant de la massa.
  • Unteu el peix amb crema de xocolata o xocolata fosa prèviament. Mireu com fer una crema de xocolata amb avellanes casolana.
  • Talleu l’altra massa de pasta fullada amb forma de peix. Posar-la sobre la cobertura de xocolata, tapant la coca-peix.
  • Tallar les tires i fer petits tirabuixons per simular les escames (mireu foto).
  • Feu petits talls per dibuixar l’ull i les escames de la cua.
  • Pintar la pasta de full amb llet (també es pot pintar amb ou batut).
  • Posar al forn fins que estigui daurat.
  • Deixeu-la refredar abans de menjar.

Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Aquí teniu un peix amb una silueta i forma determinada però els nens poden ajudar-vos a fer un peix, o qualsevol altre disseny. Mireu que sigui senzill com aquest. Podeu fer un pop o una súper aranya amb moltes  potes tirabuixons de xocolata. Els més petits us poden ajudar a pintar, fer els ulls o untar la xocolata.

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

 

Bon profit !

+ postres per fer amb nens