recepta pastís de poma sense lactosa
Avui tornem a estar de provatures. En aquest cas fent un pastís amb pomes que s’assembla força al pastís de taronja que us havíem mostrat. Li hem canviat alguns ingredient i part de l’elaboració. El podeu fer a casa amb els petits cuiners ja que es poden divertir tallant, mesurant, passant la farina pel colador, barrejant i preparant les clares a punt de neu. Té una textura suau i esponjosa, és saludable i molt aromàtic gràcies a la poma i la canyella. La recepta del pastís de poma sense lactosa la podeu adaptar al vostre gust i substituir algun ingredient.
Recepta pastís de poma sense lactosa. Ingredients
- 2 pomes (en aquest cas hem escollit una Royal Gala i una poma Golden (ambdues amb pell)
- 3/4 tasseta d’oli d’oliva
- 3 ous mitjans.
- 1 tasseta de sucre morè integral
- 1/2 tasseta de mel
- 3 tassetes de farina fluixa
- 1 sobre de llevat Royal
- 1 pessic de sal per muntar les clares
- ratlladura d’una llimona
- canyella en pols al gust
La mida de la tasseta equival aproximadament a la mesura d’un iogurt.
Pastís de poma sense lactosa. Elaboració
Enceneu el forn abans de posar-vos a treballar. Primer el posem a 200º i quan posem el pastís el baixem a 180º.
En aquesta recepta hem estrenat la processadora d’aliments per triturar i barrejar els ingredients.
- Comenceu per separar les clares dels rovells. Reserveu els rovells i munteu les clares a punt de neu amb un pessic de sal.
- Renteu molt bé les pomes. Talleu-les amb la pell i sense les llavors. Afegiu-les al pot de la processadora.
- Piqueu les pomes amb la canyella. A nosaltres ens han quedat a trossets molt petits.
- Ara toca afegir els rovells d’ou, el sucre, la mel, la ratlladura de llimona i l’oli. Continueu processant els ingredients fins que la massa quedi ben homogènia. Queda densa i ja no queden els trossets de poma.
- Mesureu una tasseta de farina. Tamiseu-la abans d’incorporar-la a la massa. Podeu barrejar la farina amb una espàtula o amb la processadora d’aliments a velocitat baixa.
- Feu el mateix amb les dues tassetes de farina que us queden. A l’última incorporeu-li el sobre de llevat.
Les clares a punt de neu donen volum al pastís.
- Incorporeu les clares en tres cops a la massa barrejant suaument amb una espàtula.
- Hem utilitzat un motllo de silicona petit i rectangular (quasi quadrat). L’hem pintat amb oli i li hem afegit una mica de sucre llustre per evitar que s’enganxi (el podeu substituir per farina).
- Baixar el forn a 180º i enfornar-lo. Al nostre forn ha tardat 35 minuts. Punxeu-lo per saber si ja està cuit.
- Treure’l del forn i deixar-lo en una reixa perquè es refredi. Espereu a desemmotllar-lo a que estigui ben fred, sinó se us pot trencar.
Aquesta recepta de pastís de poma sense lactosa no porta ni llet ni mantega ni iogurt. La seva elaboració és fàcil i ràpida com el clàssic pastís de iogurt de mel que us varem portar.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. En aquesta recepta ho poden fer pràcticament tot ells sols. Poden rentar i eixugar les pomes, tallar-les i treure’ls-hi les llavors. Mesurar el sucre, la farina, la mel, ratllar la llimona i batre les clares a punt de neu. Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit !
+ pastissos
instagram totnens