recepta pastís de poma sense lactosa
| | |

recepta pastís de poma sense lactosa

recepta pastís de poma sense lactosa

Avui tornem a estar de provatures. En aquest cas fent un pastís amb pomes que s’assembla força al pastís de taronja que us havíem mostrat. Li hem canviat alguns ingredient i part de l’elaboració. El podeu fer a casa amb els petits cuiners ja que es poden divertir tallant, mesurant, passant la farina pel colador, barrejant i preparant les clares a punt de neu. Té una textura suau i esponjosa, és saludable i molt aromàtic gràcies a la poma i la canyella. La recepta del pastís de poma sense lactosa la podeu adaptar al vostre gust i substituir algun ingredient.

Recepta pastís de poma sense lactosa. Ingredients

recepta pastís de poma sense lactosa ingredients

  • 2 pomes (en aquest cas hem escollit una Royal Gala i una poma Golden (ambdues amb pell)
  • 3/4 tasseta d’oli d’oliva
  • 3 ous mitjans.
  • 1 tasseta de sucre morè integral
  • 1/2 tasseta de mel
  • 3 tassetes de farina fluixa
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 1 pessic de sal per muntar les clares
  • ratlladura d’una llimona
  • canyella en pols al gust

La mida de la tasseta equival aproximadament a la mesura d’un iogurt.

 

Pastís de poma sense lactosa. Elaboració

recepta pastís de poma sense lactosa pas a pas

Enceneu el forn abans de posar-vos a treballar. Primer el posem a 200º i quan posem el pastís el baixem a 180º.

En aquesta recepta hem estrenat la processadora d’aliments per triturar i barrejar els ingredients.

  • Comenceu per separar les clares dels rovells. Reserveu els rovells i munteu les clares a punt de neu amb un pessic de sal.
  • Renteu molt bé les pomes. Talleu-les amb la pell i sense les llavors. Afegiu-les al pot de la processadora.
  • Piqueu les pomes amb la canyella. A nosaltres ens han quedat a trossets molt petits.
  • Ara toca afegir els rovells d’ou, el sucre, la mel, la ratlladura de llimona i l’oli. Continueu processant els ingredients fins que la massa quedi ben homogènia. Queda densa i ja no queden els trossets de poma.
  • Mesureu una tasseta de farina. Tamiseu-la abans d’incorporar-la a la massa. Podeu barrejar la farina amb una espàtula o amb la processadora d’aliments a velocitat baixa.
  • Feu el mateix amb les dues tassetes de farina que us queden. A l’última incorporeu-li el sobre de llevat.

recepta pastís de poma sense lactosa clares a punt de neu

Les clares a punt de neu donen volum al pastís.

  • Incorporeu les clares en tres cops a la massa barrejant suaument amb una espàtula.
  • Hem utilitzat un motllo de silicona petit i rectangular (quasi quadrat). L’hem pintat amb oli i li hem afegit una mica de sucre llustre per evitar que s’enganxi (el podeu substituir per farina).
  • Baixar el forn a 180º i enfornar-lo. Al nostre forn ha tardat 35 minuts. Punxeu-lo per saber si ja està cuit.
  • Treure’l del forn i deixar-lo en una reixa perquè es refredi. Espereu a desemmotllar-lo a que estigui ben fred, sinó se us pot trencar.

recepta pastís de poma sense lactosa

Aquesta recepta de pastís de poma sense lactosa no porta ni llet ni mantega ni iogurt. La seva elaboració és fàcil i ràpida com el clàssic pastís de iogurt de mel que us varem portar.

 

Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. En aquesta recepta ho poden fer pràcticament tot ells sols. Poden rentar i eixugar les pomes, tallar-les i treure’ls-hi les llavors. Mesurar el sucre, la farina, la mel, ratllar la llimona i batre les clares a punt de neu. Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

 

Bon profit !

+ pastissos

instagram totnens

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat