Recepta pastís de iogurt i mel
Seguim fent provatures a la cuina i en aquest cas hem variat una mica el nostre pastís de iogurt. Us deixem la recepta del pastís de iogurt i mel per fer amb els nens. Encara que els ingredients son bàsicament els mateixos l’elaboració l’hem canviat una mica. I de pas, hem substituït una mesura de sucre per mel, hem triat un iogurt molt cremós de llimona i els ous son de mida gran. I ens ha sorprès. La textura durant l’elaboració és diferent i ens ha pujat més. Un cop cuit ha quedat, pel nostre gust, més suau i esponjós, sobretot per separar els rovells del les clares. El toc de mel és suau i agradable. El podeu decorar i farcir al gust.
Recepta pastís de iogurt i mel. Ingredients
Us deixem la recepta del pastís de iogurt i mel que hem preparat nosaltres.
- 1 iogurt de llimona
- ratlladura de llimona (força)
- un polsim de canyella al gust
- 3/4 de mesura del iogurt d’oli de gira-sol
- 3 ous XL.
- 1 mesures del iogurt de sucre morè.
- 1/2 mesura de iogurt de mel (que sigui bona)
- 3 mesures del iogurt de farina
- 1 sobre de llevat Royal
- un pessic de sal per muntar les clares
Recepta pastís de iogurt i mel. Elaboració
Enceneu el forn abans de posar-vos a treballar. Primer el posem a 250º i quan posem el pastís el baixem a 180º.
- Separeu les clares dels rovells. Batre les clares amb un pessic de sal a punt de neu. Reserveu.
- En un altre bol batre els rovells el sucre i la mel.
- Quan estigui ben barrejat tamiseu la farina i aneu-la incorporant a poc a poc. Cada cop una mesura sencera de iogurt.
- Abans de posar la tercera mesura de farina incorporeu l’oli. Batre a poc a poc.
- Afegiu la tercera mesura de farina tamisada i incorporeu alhora el llevat i la canyella.
- Un cop tingueu la massa ben homogènia li podeu incorporar la ratlladura de llimona. Barregeu amb una espàtula.
- Ara toca afegir les clares que teníem reservades a punt de neu. Ho heu de fer amb tres cop. Primer poseu un terç de la clara i barregeu a poc a poc. Seguiu, en dos cop més, amb la resta de clara.
- Nosaltres hem posat una mica de paper sulfurat al motllo per poder-lo treu-re amb més facilitat. Això és opcional.
- Enforneu a 180º durant uns 30-35 minuts. Punxeu per comprovar si està cuit.
- Treure del forn i deixar-lo en una reixa perquè es refredi. Espereu a desemmotllar-lo a que estigui fred, sinó es pot trencar.
Un cop fred el podeu decorar al vostre gust. Farcit amb melmelada o xocolata, cobert de xocolata… o tal qual. Si li voleu posar sucre llustre per sobre recordeu que millor fer-ho abans que es refredi del tot.
Variants del pastís de iogurt
- Iogurt. Canviar el iogurt de llimona per qualsevol altre. També li podeu posar un iogurt amb trossets de fruita. El gust i el color del pastís variarà.
- Sucre / mel. Utilitzeu sucre morè o poseu una mesura de blanc i un altre de morè. A part de canviar el color del pastís el sabor, amb el sucre morè és diferent. Podeu posar-hi mel.
- La farina. Podeu barrejar diferents tipus de farina. Nosaltres hem provat de fer-lo amb 1 o dues mesures de farina integral i la restant de farina blanca de rebosteria. També podeu substituir una mesura de farina per farina d’ametlla. En cas de posar farina integral, aquesta, no s’ha de passar pel sedàs.
- Oli. Si voleu un sabor més intens substituïu l’oli de gira-sol pel d’oliva suau. També podeu posar una mesura sencera d’oli.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Poden pesar els ingredients, incorporar els ingredients al bol… si són més grans us poden ajudar a batre. Segur que els resulta divertit muntar les clares a punt de neu o anar tamisant les mesures de farina. Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit !
+ postres per fer amb nens