Recepta pastís de iogurt
Avui us portem tot un clàssic dels pastissos. També se’l coneix com el pastís 1, 2 3, per la mesura dels seus ingredients. 1 iogurt, 2 de sucre i 3 de farina. Ens l’heu demanat alguna vegada i avui que l’hem fet us el portem en forma de post. Aquí teniu la nostra recepta pastís de iogurt. Fàcil de fer i sempre surt bo. Nosaltres fa temps que el fem com a base dels nostres pastissos d’aniversari. Es pot decorar i farcir al gust.
Recepta pastís de iogurt. Ingredients
Us deixem la recepta del pastís de iogurt que fem nosaltres. A continuació us deixem algunes variants, totes les hem provat i queden boníssimes.
- 1 iogurt de llimona
- ratlladura de llimona
- un polsim de canyella al gust
- 3/4 de mesura del iogurt d’oli de gira-sol
- 3 ous mitjans.
- 2 mesures del iogurt de sucre
- 3 mesures del iogurt de farina
- 25 gr de llevat Royal
Recepta pastís de iogurt. Elaboració
Enceneu el forn abans de posar-vos a treballar. Primer el posem a 200º i quan posem el pastís el baixem a 180º.
- En un bol batre bé els ous. Afegiu el iogurt i seguiu batent bé.
- Incorporar el sucre i batre fins que quedi una massa suau.
- Quan estigui ben barrejat li afegiu l’oli.
- Passar la farina i el llevat per un colador. Hi podeu posar també la canyella.
- Incorporar la farina i batre a poc a poc fins que quedi ben barrejat.
- Afegir la ratlladura de llimona i barrejar manualment.
- Ja es pot posar al motllo. Hem utilitzat un motllo de silicona petit i rectangular (quasi quadrat). El podeu pintar amb oli i una mica de farina per evitar que s’enganxi.
- Baixar el forn a 180º i enfornar-lo. Al nostre forn ha tardat 35 minuts. Punxeu-lo per saber si ja està cuit.
- Treure del forn i deixar-lo en una reixa perquè es refredi. Espereu a desemmotllar-lo a que estigui fred, sinó es pot trencar.
Un cop fred el podeu decorar al vostre gust. Farcit amb melmelada o xocolata, cobert de xocolata… o tal qual. Si li voleu posar sucre llustre per sobre recordeu que millor fer-ho abans que es refredi del tot.
Variants del pastís de iogurt
- Iogurt. Canviar el iogurt de llimona per qualsevol altre. També li podeu posar un iogurt amb trossets de fruita. El gust i el color del pastís variarà.
- Sucre. Utilitzeu sucre morè o poseu una mesura de blanc i un altre de morè. A part de canviar el color del pastís el sabor, amb el sucre morè és diferent.
- La farina. Podeu barrejar diferents tipus de farina. Nosaltres hem provat de fer-lo amb 1 o dues mesures de farina integral i la restant de farina blanca de rebosteria. També podeu substituir una mesura de farina per farina d’ametlla. En cas de posar farina integral, aquesta, no s’ha de passar pel sedàs.
- Oli. Si voleu un sabor més intens substituïu l’oli de gira-sol pel d’oliva suau. També podeu posar una mesura sencera d’oli.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Poden pesar els ingredients, incorporar els ingredients al bol… si són més grans us poden ajudar a batre. Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit !
+ postres per fer amb nens