patates farcides amb formatges
Fa temps que fem aquestes patates farcides amb formatges com a acompanyament. Si us agrada el formatge proveu-les queden molt suaus i bones. Les patates son bones de qualsevol manera, bullides, fregides, al forn… i queden bé acompanyades de qualsevol altre ingredient. En aquest cas li hem afegit diferents tipus de formatge ratllat, el que tenim a la nevera quan les preparem. És un plat fàcil i els nens les poden preparar sols: buidant, xafant, barrejant i reomplint.
patates farcides amb formatges per fer amb els nens
Ens agraden aquest tipus de receptes ja que els nens hi poden participar de manera activa. Tallar, buidar, incorporar ingredients, barrejar i menjar.
Ingredients
- patates de la mateixa mida
- formatges ratllats al gust (emmental, 4 formatges, formatge blau…)
- dues voltes del ratllador de pebre de colors
- un volta ratllador de nou moscada (opcional)
Les mides aniran en funció de la quantitat de patates que feu. La gràcia d’aquestes patates és el formatge, per tant, poseu-hi un bon grapat de cada classe. Us recomanem que entre els formatges escollit trieu un formatge blau o roquefort per potenciar el sabor.
Elaboració patates farcides
Trieu les patates que us facin falta, mireu, però, que totes tinguin la mateixa mida.
Nosaltres les hem fet al microones. Poseu les patates en una safata amb una mica d’aigua. Tapeu la safata amb film transparent i feu-li uns petits forats. Escalfeu a màxima potència, el temps dependrà de la mida de les patates. Vigileu al treure el film ja que hi ha vapor molt calent.
- Talleu les patates per la meitat. Buideu-les mirant de deixar la pell i la forma de la patata. Poseu la patata que aneu traient en un vol així us anirà més bé a l’hora de barrejar.
- Afegiu els formatges que més us agradin. Nosaltres avui hi hem posat emmental, 4 formatges i formatge blau.
- Poseu-li pebre de colors i nou moscada. Barregeu molt bé.
- Ara es poden anar omplint les patates.
- Poseu una mica més de formatge per sobre.
- Es poden posar les patates al forn per escalfar i gratinar. Nosaltres les hem escalfat al microones.
Variants a la recepta
- Si voleu podeu incorporar un rovell d’ou al bol de les patates i formatge. La clara la podeu fer servir per fer ametllats amb els petits cuiners.
- Saltegeu una mica de pernil salat o bacó i incorporeu-lo al bol. Obtindreu un sabor diferent alhora que trobareu els trossets quan mengeu.
- Podeu incorporar-hi un munt d’ingredients fent les patates farcides diferents: carn picada, verdures, tonyina…
- Si ho preferiu amb la massa de la patata podeu fer croquetes de patata i formatge. Només us caldrà donar-li la forma i arrebossar-les com ho feu normalment.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Treu de la part de treure les patates de la safata un cop cuites ja que es podrien cremar poden preparar la resta de recepta. Buidar les patates, escollir els formatges, xafar-ho tot amb una forquilla per obtenir la massa. Després omplir les patates i posar-hi més formatge per sobre abans d’escalfar.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit !
+ receptes per fer amb nens
+ cuina creativa amb nens a Pinterest