Nuggets de pollastre (dues receptes per l’arrebossat)
Si us agrada el pollastre i les herbes i espècies segur que us animeu a provar alguna de les dues receptes que us deixem avui. A nosaltres ens agrada el pollastre fet de totes maneres i l’arrebossat encara més. Avui us deixem dues receptes de nuggets de pollastre. La primera és la que fem normalment amb una base de tempura i herbes, la segona l’hem de provar i ja us direm el què.
Ambdues receptes les poden fer els petits cuiners, per això les portem. Tret de la fase del fregit que això depèn de l’edat i de com ho veieu vosaltres. La base de les dues receptes és pràcticament la mateixa només es diferència bàsicament en l’ordre de fer l’arrebossat i poca cosa més. Proveu les dues maneres de preparar els nuggets de pollastre a l’estil KFC Kentucky Friend Chicken i ja ens direu quina us agrada més.
Nuggets de pollastre per fer amb els nens (recepta 1)
Una de les gràcies d’aquests nuggets és el tipus de condiment que li poseu. Nosaltres posem molts tipus d’herbes aromàtiques i especies. La nostra base és el romaní, combinat d’herbes provençals, all i pebres. Les quantitats son variables, aneu provat segons els gustos que tingueu a casa. Recordeu, però, que el pollastre del KFC té un gust intens d’herbes.
Talleu els pits de pollastre de la mida que vulgueu i saleu-los lleugerament. Poseu-los en un bol gran. Incorporeu totes les herbes i especies que us agradin i barregeu molt bé. Li podeu afegir una mica de llet perquè el pollastre quedi més tendre i agafi bé el gust d’herbes. Deixeu macera ben bé un parell d’hores.
Prepareu-vos per l’arrebossat.
- Quan ja el tingueu a punt prepareu la massa de l’arrebossat en un altre bol. Nosaltres li posem farina tempura (la de verdures), pebre vermell, julivert i romaní. Aneu incorporant una mica d’aigua fins obtenir una massa homogènia i no molt líquida. Sempre podeu rectificar amb aigua o farina segons us calgui.
- A nosaltres ens agrada picar el pa sec que ens sobra per fer farina de galeta. No el deixem molt fi. Si ens tenim poc el barregem al algun que hem comprat.
- Aneu posant uns 6 talls de pollastre al bol i remeneu una mica.
- Ara toca treure els talls i passar-los pel plat de farina de galeta. Perquè agafi bé premeu una mica la peça de pollastre amb la mà.
- Seguiu fins arrebossar tot el pollastre.
Paciència! Us quedaran els dits ben arrebossats amb la massa. Aquest tipus d’arrebossat vesteix el pollastre amb una bona capa.
Fregir els nuggets
- En un cassó no massa gran poseu força oli, ben bé uns 4 dits (nosaltres els fregim amb oli de gira-sol). Quan l’oli està ben calent posem uns 6 o 7 talls (depèn del cassó). Baixeu una mica el foc, s’han d’anar fent però no de cop. Aneu movent les peces perquè es fregeixin bé per tots cantons.
- Traieu-les i deixeu-les en una safata amb paper de cuina.
- Ja podeu servir.
Els podeu acompanyar amb el que vulgueu però queden súper ben acompanyats amb patates fregides. Els hi podeu posar una mica de salsa tàrtara o maionesa.
Nuggets de pollastre a l’estil Kentucky Fried Chicken (recepta 2)
Les herbes i les espècies son les mateixes la diferència rau en l’arrebossat.
- En un bol macereu el pollastre amb la meitat de les herbes i llet (o un ou). Reserveu un parell d’hores.
- En un segon bol poseu l’altre meitat de les herbes i farina blanca. Hi ha qui també li afegeix cereals tipus Corn Flakes de Kellogg’s una mica picats.
- Arrebosseu els nuggets i fregiu igual que en la primera recepta.
Aquesta segona recepta no l’hem provat quan ho fem us direm què ens ha semblat.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Tret de la part de fregir que depèn molt de l’edat i de com ho veieu vosaltres poden preparar els nuggets amb paciència. Poden tallar, amb ganivet o tisores el pollastre, preparar els bols amb les herbes. Barrejar els ingredients. Arrebossar els nuggets. En arrebossar son uns experts i quedar-se amb les mans enganxoses no els fa res, o això esperem.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bona cuina !!!
+pollastre arrebossat amb quicos
+ receptes per a petits cuiners