pollastre amb arrebossat cruixent de quicos

Avui volíem preparar un arrebossat diferent, bo i cruixent, que ja havíem fet fa temps. I per fer-lo encarà més gustós hem maserat el pollastre en un bol amb un combinat d’herbes, llet i un parell de cullerades de tempura. El resultat és un boníssim pollastre amb arrebossat cruixent de quicos. Els nens el podran preparar i se’l menjaran en un tres i no res. El toc especial son els quicos, blat de moro torrat, que prèviament hauran de picar.

 

Pollastre amb arrebossat cruixent de quicos per fer amb nens

El pollastre es de les carns que es pot fer de mil i una maneres diferents i totes estan igual de bones. Agrada moltíssim als nens, ja sigui arrebossat, a la planxa o amb suquet. La recepta que us portem avui no té res d’especial, o sí. Un bon macerat amb llet i espècies al gust i un arrebossat amb quicos que és el que el fa especial.

pollastre amb arrebossat cruixent de quicos picats

Si no voleu macerar el pollastre el podeu preparar com feu normalment a casa i només substituir el pa ratllat per blat de moro prèviament picat. El resultat serà igual de bo.

Pollastre arrebossat amb quicos. Ingredients

  • pit de pollastre (tallat com més us agradi) Nosaltres el preferim ben primet.
  • 1 paquet de quicos torrats
  • llet
  • espècies i herbes aromàtiques:  all picat, pebre de colors, pebre vermell, romaní, julivert, orenga, herbes provençals…  (poseu les quantitats i varietats que més us agradin)
  • farina tempura (nosaltres fem servir la de l’arrebossat de verdures)

Pollastre cruixent amb quicos. Elaboració

pollastre amb arrebossat cruixent de quicos

Ja us hem dit que el tema del macerat és opcional però deixa el pollastre més melós i gustós. El podeu deixar dins el bol amb la llet un mínim d’una hora o d’un dia per una altre.

  • Agafeu un bol gran. Poseu-hi força llet i afegiu-hi les espècies que us agradin. No tenim les quantitats ja que ho fem a ull i depèn de la quantitat de pollastre que es faci. Penseu, però, que les herbes li donen un aroma i gust especial, queden súper bé.
  • Un cop ben barrejat podeu afegir-hi un parell de cullerades de tempura. La farina espesseirà la maceració. Si no en poseu després feu un arrebossat amb ou com el que feu sempre. Amb la tempura nosaltres no arrebossem amb ou.
  • Talleu el pollastre com més us agradi, en tires, a filets, a trossos petits… i aneu-lo posant dins del bol. Barregeu perquè el pollastre quedi ben sucat. Reserveu-lo tapat a la nevera un mínim d’una hora.
  • Quan l’aneu a fer traieu-lo de la nevera mentre prepareu els quicos. Piqueu un paquet de quicos al morter. No ha de quedar com farina, s’han de veure bé els trossets.
  • Per fer l’arrebossat. Poseu els quicos picats en un plat fondo i aneu arrebossant tall a tall. La tempura enganxa els quicos amb molta facilitat. Mireu que quedi tota la peça ben arrebossada.
  • Aneu fregint el pollastre en una paella amb força oli. Aquí si que haureu de donar un cop de mà als petits cuiners.
  • Deixeu el pollastre en un plat amb paper de cuina perquè tregui l’oli sobrant.

pollastre amb arrebossat de quicos Serviu i bon profit.

Podeu preparar una verdura i fer una papallona de patates i mongetes amb ales de pollastre arrebossat.

 

Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Depenent dels nens els podeu deixar tallar el pollastre. Poden preparar el bol amb la maceració i anar banyant el pollastre. Picar el blat de moro pot resultar divertit, sempre que no es perdin massa quicos pel camí 😉 En arrebossar son uns experts i quedar-se amb les mans enganxoses no els fa res.

 

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

 

Bona cuina !!!

+ receptes per a petits cuiners

+ cuinar amb nens a Pinterest