Recepta flam d’ou
Fa relativament poc que ens hem decidit a fer flams a casa. Sempre havíem pensat que era difícils i no ens quedarien bé. Doncs no, son molt fàcils de fer i a partir d’ara els farem nosaltres, preferim aquests que els comprats. Hem portat a totnens la recepta de flam d’ou perquè els nens els poden fer amb vosaltres. Tret de la part de preparar el caramel, que podeu substituir si voleu pels que venen preparats, els petits cuiners ho poden fer tot.
Recepta flam d’ou per fer amb els nens
Primer haureu de buscar flameres o algun recipient apte pel foc per preparar-los. Nosaltres tenim aquest envasos d’una iogurtera que no fem servir. Amb les quantitats que us deixem surten 7 flams. Si voleu el podeu fer en una flamera o recipient gran i tindreu un súper flam familiar. Nosaltres preferim els individuals, així cadascú se’l menja quan li ve de gust.
Ingredients per fer flam d’ou
- 4 ous mitjans
- 1/2 litre de llet sencera
- 100 gr de sucre
- un tall de pell de llimona
- 1 branca de canyella
- 1 baina de vainilla (mireu la mida de la foto)
- caramel de sucre: 70 gr de sucre i una cullerada d’aigua
Elaboració del flam d’ou
- Comencem donant sabor a la llet. Poseu-la en un cassó amb la llimona, la canyella, el sucre i la baina de vainilla. La baina l’hem obert i tret el seu interior. Ho posem tot dins la llet.
- Quan la llet arranqui el bull barrejar i reservar. Tapeu el cassó i reserveu com a mínim 30 minuts perquè la llet agafi tots els sabors.
- Enceneu el forn a 180º
- Mentrestant podeu preparar el sucre. En un cassó poseu els 70gr de sucre i l’aigua a foc mitjà. Aneu barrejant fins que quedi de color marronós i consistència líquida. Repartiu-lo a les flameres. Aquesta part és la més delicada pels nens ja que el sucre crema molt.
- Quan ja ho tingueu tot a punt i el forn calent comencem amb els ous. Treure la canyella, la llimona i la baina de vainilla de la llet. Batre els 4 ous amb la forquilla. Incorporeu els ous a la llet, nosaltres els passem per un col·lador al incorporar-los.
- Barregeu bé la llet i els ous.
abans de posar els flams al forn
- Ara ja podeu omplir les flameres. Poseu-les dins d’un recipient que pugui anar al forn. Amb compte aboque-hi una tercera part d’aigua vigilant no tirar aigua dins les flameres.
- Poseu el recipient al forn per coure al Bany Maria. A nosaltres ens tarden a coure uns 30 minuts però depèn de cada forn. Controleu si els flams estan cuits punxant-los.
després de treure els flams del forn cuits al Bany Maria
- Traieu-los del forn i després del recipient.
- Cal deixar-los refredar completament. Estan més bons freds, després de posar-los a la nevera.
Si els proveu de fer segur que repetireu, queden boníssims!
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Tret de la part de fer el caramel que, encara que no és complicat, el sucre crema molt, la resta ho poden anar fent ells. Mesurar la llet i el sucre, preparar la canyella i la pell de llimona. També poden batre els ous i incorporar-los a la llet. Als més petits segurament els haureu d’ajudar a pelar la baina de vainilla. Omplir les flameres pot ser divertit, sobretot si volen fer un bon repartiment.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bona cuina !!!
+ postres per fer amb nens
Instagram totnens