coca de recapte per fer a casa vegetal

Us portem la nostra recepta de coca de recapte per fer a casa. La fem amb aquest preparat de farina per a pizzes però nosaltres en fem coca amb diferents ingredients. Com que no a tots ens agraden els mateixos ingredients en fem una vegetal i una més gran am salsitxes. La portem a totnens perquè els petits cuiners poden amassar la base, preparar els ingredients i menjar-la.

coca de recapte per fer a casa amb els nens

Aquesta coca de recapte és bona acabada de fer i, en cas de que us quedi d’un dia per l’altre també queda bona. Això si, per escalfar la que us quedi feu-ho al forn.

Ingredients de la coca de recapte

  • 1 paquet de farina per a Pizza
  • 250ml. aigua
  • 6 cullerades d’oli d’oliva
  • 2 culleretes de sal
  • olives negres
  • vegetal: espàrrecs, xampinyons, alls tendres, pebrot verd i vermell i olives negres
  • salsitxes: pebrot verd i vermell, olives negres
  • salsa tomàquet
  • orenga i oli d’oliva

coca de recapte per fer a casa els ingredients

  • El tomàquet l’hem sofregit i li hem posat herbes per a pizza i extra d’orenga.
  • les salsitxes les hem passat per la paella tallades petites
  • les verdures les hem saltejat a la paella al igual que les tires de pebrot.

Per fer les dues pizzes de la foto, la vegetal i la de salsitxes hem fet tot el paquet de farina.

Elaboració coca de recapte

coca de recapte per fer a casa la massa

Pas a pas de la massa de la coca de recapte per fer a casa amb els nens

Per fer la massa:

  • En un bol barrejar la farina, la sal, l’oli i l’aigua.
  • Amb les mans amasseu fins que us quedi una massa homogènia sense que es noti la farina blanca.
  • Tapeu, amb un drap la bola dins el bol. Al paquet recomana uns 25 minuts (parla de la meitat de massa). Nosaltres l’hem deixat una hora i mitja. Quan més estona es deixa més pujarà la massa.
  • Un cop ha pujat la massa cal estendre-la a sobre d’un paper sulfurat. Ho podeu fer amb un corró o amb les mans. Amb el corró us quedarà una coca amb massa més compacta, a mà la massa queda un pèl més suau.

La nostra coca de recapte

coca de recapte per fer a casa

Abans de posar al forn la coca de recapte vegetal poseu-li un polsim d’orenga i un rajolí d’oli d’oliva.

  • Nosaltres hem separat, aproximadament, una bola d’un terç de la massa per fer la coca vegetal i la resta per la de salsitxes. Hem estès la massa amb les mans i un cop a sobre del paper l’hem xafat una mica amb els dits, com es fa amb la focaccia.
  • Un cop estesa la massa se li posa el tomàquet fregit i els ingredients al vostre gust.
  • Abans d’enfornar poseu-li un polsim d’orenga i un rajolí d’oli d’oliva per sobre. I, al forn !
  • Depenent del forn i de com us agradi de torradeta, a  nosaltres força, amb 20 minuts a 250º ja la tindreu cuita.

coca de recapte per fer a casa salsitxes

Esperem que la proveu i que us agradi !

 

Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Els nens poden preparar la massa barrejant els ingredients, amassant i fent la bola. Mentre puja la massa poden anar tallant les verdures i les salsitxes i ajudar-vos a passar-ho per la paella. Després poden estendre la massa i anar posant tots els ingredients.

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

 

Bon profit !

+ receptes per fer amb nens

+ cuina creativa amb nens a Pinterest