Recepta de figures de massapà de Nadal

Avui us mostrem més d’una recepta de figures de massapà de Nadal. La base del massapà és el sucre i l’ametlla mòlta. Després, la forma de cada figura ja dependrà de cada petit cuiner. Si us va agradar la recepta de panellets podeu fer-los igual però per variar-la una mica substituïu, la patata per la clara d’ou i el sucre per sucre llustre.

 

Recepta de figures de massapà de Nadal per fer a casa

Les receptes que hem triat són força similars però no del tot iguals. Ametlla i sucre llustre a parts iguals ben barrejat a la que li podeu incloure clara d’ou, una mica d’aigua, colorants alimentaris…  Abans de començar a fer les figures heu de deixar reposar la massa un mínim d’una hora (ben embolicada amb film transparent). En totes les receptes les figures no són massa primes i es pinten amb rovell d’ou. L’enfornat és ràpid, quan la part superior de la figura ja té color cal treure-les del forn. Conserveu-les en un recipient ben hermètic, millor de llauna o vidre.

 

fruites de massapà de Nadal

Recepta de figures de massapà de Nadalveure recepta

Un cop fet el massapà dividiu-lo segons els colors que necessiteu. Poseu unes gotes de colorant a cada partició, barregeu bé abans de fer les fruites.

 

figuretes de massapà per fer amb els nens

Recepta de figures de massapà de Nadal

veure recepta – pas a pas

A l’enllaç podeu veure la recepta pas a pas. L’enfornat és fa amb el forn encès en funció grill. Feu les formes que més us agradin i deixeu als nens que facin les seves figures.

massapà de taronja per fer a casa

Recepta de figures de massapà de Nadalveure recepta

La particularitat d’aquestes figures de massapà és que incorpora un ou, el suc i pell ratllada d’una taronja quan fa la massa. Després es decoren amb una  mica de taronja confitada.

massapà de Nadal amb fruites

Recepta de figures de massapà de Nadal

veure recepta

En aquesta recepta a part de la decoració amb fruita confitada al massapà li posen essència de vainilla i llimona ratllada.

 

Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Pesar la farina d’ametlla i el sucre. Barrejar, primer amb una cullera de fusta i després amb les mans.  A l’hora d’amassar a mà segur que us ajudaran, són uns experts en el tema. Després, un cop la massa ja ha reposat poden anar fent les figuretes.

Algunes es fan amb els motllos de galetes, altres fent boletes, xurros… Aquí la creativitat per fer les figures dependrà de cada nens. Heu de mirar que les figures tinguin un gruix similar. Finalment, un cop posades a la safata les poden pintar amb el rovell d’ou.

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

 

*foto figuretes massapà portada

 

+ Especial Nadal amb nens