La Tom va a l'Hospital de les Joguines
|

La Tom va a l’Hospital de les Joguines

La Tom va a l'Hospital de les Joguines

La Tom, és una osseta de peluix que ha viscut moltes aventures i té moltes ganes de compartir-les amb tots els nens. El conte està creat per la Noemí, doctora de l’Hospital de les Joguines i la Paula Ramos, d’Espai Ambiental Cooperativa i l’Associació Dekimba. Amb el conte La Tom va a l’Hospital de les Joguines es pretén sensibilitzar a les famílies sobre el consum responsable de les joguines. Un conte que sortirà a la llum gràcies a les aportacions realitzades a través d’una campanya de Crowdfunding.

1a campanya d’alternatives de consum i prevenció residus de les joguines.

 

La Tom va a l’Hospital de les Joguines i la vida de les joguines.

La campanya La vida dels jocs i joguines d’Espai Ambiental Cooperativa va engegar el 2017. L’objectiu és donar a conèixer a les famílies les alternatives del consum de joguines i prevenció de residus a Catalunya i arreu del món. D’aquesta manera es promou el consum responsable i sostenible i, al fer-ho amb les joguines, s’involucra als més petits. Una bona manera perquè els consumidores facin un consum més responsables i sostenibles, a través d’un manifest, tallers i punts informatius. Aquest projecte es centra actualment a la ciutat de Barcelona, però pretén convertir-se en referent a tota Catalunya.

Tallers de sensibilització i reparació de joguines. El naixement del conte

La Tom va a l'Hospital de les Joguines

Durant la realització dels tallers de sensibilització i reparació de joguines, es va detectar la necessitat d’una activitat adreçada als nens. I la millor manera era fer-ho en forma de conte. I així va néixer el conte La Tom va a l’Hospital de les Joguines, una osseta de peluix que ha viscut moltes aventures que té moltes ganes de compartir-les amb tots els nens.

La recaptació dels fons va destinada al suport a la creació de la campanya i a l’edició del conte, que ens ajuda a descobrir el valor i la màgia que amaguen les joguines amb molta història. Un conte que ajuda a comprendre que les joguines, més enllà de l’ús que en fem, tenen una vida molt més llarga. A vegades, una petita reparació permetrà als nens poder-la gaudir molts anys més.

També s’ha volgut donar suport a Alquiler de Juguetes, a Juguetes la Shimia i a Nonaina Nadons. Tres petites iniciatives responsables de joguines on les podreu llogar i comprar amb descompte a través del crowdfunding.

Els objectius del conte de La Tom va a l’Hospital de les Joguines

La Tom va a l'Hospital de les Joguines

  • Donar a conèixer, entre els infants més petits, l’opció de la reparació de joguines per allargar-los la vida.
  • Facilitar que les famílies amb infants petits participin i estimin el projecte i comprenguin que un altre consum dels jocs i les joguines és possible.

Una joguina la podeu estimar, reparar, intercanviar, compartir, llogar, comprar de segona mà o comprar-les noves amb valors eco-socials.

 

Una bona iniciativa en la que des de totnens us animem a participar. Als nens els hi agrada jugar a metges, mecànics o artistes, els agrada construir, reparar i jugar amb les seves joguines. Els tallers són una bona activitat no només per fer un consum més sostenible sinó que ajuden a valorar el que tenim. I si els nens han reparat les joguines o les han portat a l’hospital especialitzat els hi donen un valor diferent. Les fan encara més seves.

Us convidem a donar suport a la 1a campanya d’alternatives de consum i prevenció residus de les joguines.

 

+informació del Crowdfunding

 

Més informació a:
www.lavidadelesjoguines.org
IG: @zerowastetoys #zerowaste #zerowastoys #plasticfree
Tw: @lavidajoguines #lavidadelesjoguines

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat